google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ολοι θέλουν φυλακές ακόμα και στο Δώριο αντί για ανάπτυξη

Ολοι θέλουν φυλακές ακόμα και στο Δώριο αντί για ανάπτυξη

Την επίσημη πρόταση του Δήμου Οιχαλίας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στη θέση Κινέτα Δωρίου, κατέθεσε χθες στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, σημειώνοντας πως, αν απαιτηθεί, υπάρχουν κι εναλλακτικές προτάσεις χωροθέτησης.
Επίσης, ο κ. Μπάμης συναντήθηκε χθες και ενημέρωσε σχετικά τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ο οποίος σημείωσε ότι η προτεινόμενη περιοχή έχει πολλά πλεονεκτήματα και βρίσκεται στη συμβολή δύο μεγάλων οδικών αξόνων.
Στην Κινέτα Δωρίου
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Μαργέλη, ο δήμαρχος Οιχαλίας σημείωσε πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν να του παραδώσει επίσημα το φάκελο με την πρόταση για τη δημιουργία φυλακών: «Θεωρώ ότι για το δικό μας, φτωχό Δήμο, οι φυλακές είναι μια επένδυση και θα προσφέρουν. Υπάρχουν οφέλη για έναν τόπο από τη λειτουργία φυλακών και ο κόσμος δεν πρέπει να έχει προκαταλήψεις. Όταν δημιουργηθούν οι φυλακές, θα απασχοληθούν περίπου 200 άτομα από την περιοχή, ενώ, εκτός από τις άμεσες, θα δημιουργηθούν έμμεσες θέσεις εργασίας. Το θετικό είναι ότι θα γίνουν στην περιοχή δύο μεγάλοι οδικοί άξονες (Ολυμπία οδός, αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας) και θα υπάρχει άμεση πρόσβαση στα μεγάλα αστικά κέντρα και, κυρίως, την Αθήνα. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να επιλεγεί η περιοχή μας. Πιστεύω ότι είναι ο ενδεδειγμένος τόπος, διότι είμαστε κοντά και στην Κυπαρισσία και, φυσικά, στην Καλαμάτα, που είναι η έδρα του Εφετείου. Εκτιμώ ότι ο κ. Μαργέλης θα προωθήσει το φάκελο στο υπουργείο και θα μας βοηθήσει».
Ερωτώμενος αν θα καταθέσει τον ίδιο φάκελο και στην επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στην Περιφέρεια, είπε πως τον κατέθεσε στον κ. Μαργέλη ως καθ’ ύλην αρμόδιο για το θέμα, και είναι ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια.
Απο το 'Θάρρος'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη