google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομόφωνα απο την Εκτελεστική Επιτροπή το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011

Ομόφωνα απο την Εκτελεστική Επιτροπή το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ απο την Εκτελστική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας για το 2001. Παρακάτω δημοσιεύουμε όλη την απόφαση απο την συνεδριαση και το πρκατικό που υπογράφηκε για να μάθετε τι συζητήθηκε:
Στην Κυπαρισσία , σήμερα την 9ην του μηνός Ιουνίου του έτους 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00μ.μ στο γραφείο του Δήμου Τριφυλίας συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής, ύστερα από την 14703/6-6-2010 πρόσκληση του κ. Δημάρχου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε νόμιμα, σύμφωνα με το άρθρο 62 & 63 του Ν.3852/10. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο επτά ( 7 ) μελών παραβρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω επτά ( 7 ) μέλη:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Κωνσταντίνος Κόλλιας
2. Ιωάννης Ανδρινόπουλος
3. Ιωάννης Μερκούρης
4. Αναστάσιος Πούλος
5. Γεώργιος Σαμπαζιώτης
6. Παναγιώτης Τσίγκανος
7. Ιωάννης Φιλντίσης
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο Δημοτικό Υπάλληλο του Δήμου Τριφυλίας
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1ο και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής: Στο άρθρο 63 παρ. γ του Ν. 3852/2010 ορίζεται ότι μία από τις αρμοδιότητες της εκτελεστικής επιτροπής είναι και η κατάρτιση και εισήγηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ανέφερε τα εξής :
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για το σύνολο των έργων στο Δήμο μας το συγκεκριμένο χρόνο. Αποτελεί συνδυασμό δύο βασικών παραγόντων: Των πραγματικών αναγκών του ‘Καλλικρατικού’’ Δήμου μας αφενός και αφετέρου της δεδομένης οικονομικής του κατάστασης.
Οι ανάγκες του Δήμου μας (με το συγκεκριμένο εύρος και χαρακτήρα) και πολλές είναι και μεγάλες. Όπως είναι φυσικό, αίτημα των πολιτών αλλά και φιλοδοξία κάθε Δημοτικής Αρχής είναι η πραγματοποίηση περισσότερων έργων.
Όμως βασικός παράγοντας για τη σύνταξη ενός ρεαλιστικού τεχνικού προγράμματος είναι η ύπαρξη των απαιτούμενων οικονομικών πόρων, χωρίς τους οποίους το πρόγραμμα δεν θα είναι παρά ασκήσεις επί χάρτου.
Στην περίπτωση και του δικού μας Δήμου η οικονομική κατάσταση είναι δεδομένη: Η μεγάλη οικονομική κρίση στην οποία έχει βυθισθεί η χώρα μας έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα και στο Δήμο Τριφυλίας, τα οποία δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Και ακριβώς μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με υπευθυνότητα, με ρεαλισμό, με ειλικρίνεια.
Επιλέξαμε να μην συντάξουμε ένα πρόγραμμα πλουσιοπάροχο μόνο και μόνο για να «χαϊδέψουμε αφτιά».
Επιλέξαμε να συντάξουμε ένα πρόγραμμα προτεραιοτήτων. Ένα πρόγραμμα «υποχρεωτικής λιτότητας», που το πρόσημο της υλοποίησης του θα μπορεί να είναι θετικό. Θα έχει δηλαδή καλές προοπτικές να υλοποιηθεί.
Οι πηγές χρηματοδότησης του Δήμου μας είναι συγκεκριμένες:
• Οι λεγόμενοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) κατά πολύ μειωμένοι σε σχέση με τις αρχικές προοπτικές και τις υπαρκτές ανάγκες, διατίθενται κατ’ αποκλειστικότητα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων (και μόλις επαρκούν),
• Οι εισροές από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» (για μελέτες και έργα που είχαν ξεκινήσει ή και έχουν ολοκληρωθεί από τους τέως Δήμους ) γίνονται με το σταγονόμετρο με συνέπεια οι δικαιούχοι εργολάβοι να προσφεύγουν σε κατασχετήρια σε βάρος του νέου μας Δήμου, δεσμεύοντας τα πενιχρά έσοδά του. Στην ίδια διαδικασία προσφεύγουν και προμηθευτές των πρώην Δήμων Τριφυλίας, που οι λογαριασμοί τους ήσαν ανεξόφλητοι.
• Οι εισροές της ΣΑΤΑ – ‘’κουτσουρεμένες’’ κατά το 2010 είναι ασαφείς, ενώ το επονομαζόμενο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» είναι ακόμη απροσδιόριστο.
• Τέλος, οι λεγόμενοι «ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ» (ανταποδοτικά τέλη, τέλη καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης και άλλα), είναι ανεπαρκείς για να χρηματοδοτήσουν σημαντικά έργα.
Εν προκειμένω εμμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας.
α) Στην παρούσα τουλάχιστον οικονομική συγκυρία, που όλοι οι συνδημότες μας υφίστανται τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας μας, δεν πρόκειται με δική μας πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε αύξηση των δημοτικών τελών ή να επιβάλλουμε πρόσθετα, όπως μας προτρέπει η κεντρική Διοίκηση.
β) Στην παρούσα συγκυρία έχουμε κλειστά τ’ αφτιά μας στις σειρήνες που μας προτρέπουν να προχωρήσουμε σε δανεισμό (ήδη πληρώνουμε αυξημένα τοκοχρεολύσια για την εξόφληση δανείων τέως Δήμων) για να διαχειρισθούμε την τρέχουσα οικονομική συγκυρία του Δήμου μας. Δε θα υποθηκεύσουμε το μέλλον του, στο οποίο με αισιοδοξία προσβλέπουμε.
γ) Για λόγους ισονομίας και στοιχειώδους δικαιοσύνης αλλά και γιατί αυτό είναι το καθήκον μας θεσμικό και νομικό θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο μέσο την είσπραξη των βεβαιωμένων αλλά ανείσπρακτων (εδώ και χρόνια) οφειλών συνδημοτών μας, όσων τουλάχιστον αδικαιολόγητα δεν εκπληρώνουν τις στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Αυτά ως προς τα έσοδα.
Μια άλλη σημαντική παράμετρος, που έμμεσα συνδέεται και με το τεχνικό πρόγραμμα (σε σχέση με τους διατιθέμενους πόρους) είναι ο εξορθολογισμός– περιστολή των δαπανών. Στο πεδίο αυτό: Περικόψαμε σημαντικά τις δαπάνες του δήμου για διάφορες εκδηλώσεις, δίνοντας έμφαση κυρίως στο παραγόμενο στον τόπο μας πολιτιστικό αγαθό και σε προωθητικές των τοπικών μας προϊόντων δράσεις και σε δράσεις τουριστικής προβολής.
Σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο συντάχθηκε το «Τεχνικό Πρόγραμμα» του Δήμου μας, το περίγραμμα του οποίου δίνεται στη συνέχεια, με δύο βασικές επισημάνσεις, που έχουν να κάνουν με την οικονομική ρευστότητα την οποία βιώνουμε.
Εάν η οικονομική συγκυρία το επιτρέψει το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα όχι μόνο θα υλοποιηθεί αλλά και θα βελτιωθεί.
Εάν τα οικονομικά δεδομένα εξελιχθούν περισσότερο αρνητικά το τεχνικό πρόγραμμα θ’ αναθεωρηθεί και θα προσαρμοσθεί στις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και ανταλλαγής γνωμών το Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ _____________
Εισηγείται το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας έτους 2011 ως κάτωθι: (συνημμένα το Τεχνικό Πρόγραμμα).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη