google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ετη φωτός μπροστά στην διακίνηση και εμπορία καρπουζιού οι Ισπανοί απο τους Τριφύλιους

Ετη φωτός μπροστά στην διακίνηση και εμπορία καρπουζιού οι Ισπανοί απο τους Τριφύλιους

THN διαπίστωση ότι οι Ισπανοί είναι έτη φωτός μπρσοτά απο την Τριφυλία στη προώθηση τυ καρπουζιού εισπράξαμε στην εκδήλωση για την Γιορτή Καρπουζιού που διεξήχθη στα Φιλιατρά αφήνοντας όμως εντυπώσεις και προβληματισμό για τους αγρότες μας.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας στο χαιρετισμό του τόνισε ότι "κύρια προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα όπως την είδαν οι επισκέπτες μας απο την Ισπανία και γευθήκαμε άριστο καρπούζι απο την Τριφυλιακή γη που πλέον έχει ευλογηθεί εξάγοντας ποιοτικά προιόντα αφού διαθέτουμε πλούσια εδάφη και χαρισματικούς παραγωγούς" για να υπερτονίσει ότι "ο Δήμος θα είναι παρών στη στήριξη των παραγωγών και των υπηρεσιών που στηρίζουν την αγροτική παραγωγή αλλά καλυτερα θα ήταν να είχαμε πολιτικές που δεν έβαζαν στο Προκρούστη της οικονομίας υπηρεσίες ή αγαθά όπωςς σχολεία, ΙΚΑ, ΔΟΥ, Νοσοκομείο που αόριστα ακούγεται εκτιμώντας ότι τέτοιες ενέργειες είναι φραγή στην ανάπτυξη του τόπου καθώς δεν νοείται Δήμος Τριφυλίας απογυμνωμένος απο υπηρεσίες" αφήνοντας αιχμές κατά των πολιτικών ταγών του Νομού μας.
Ο εμπορικός διευθυντής κ .Γκιμένεζ της Συνεταιριστικής οργάνωσης της Ισπανίας με απλά λόγια παρουσίασε το λογότυπο προώθησης του καρπουζιού μέσα απο διαδικασίες προώθησης του brand name με τίτλο 'Bouqet' καθώς ο Οργανισμός εντάσσει στους κολπους του 80 συνεταιρισμούς, ενώ ανέλυσε την πολιτική που υλοποίησε ο Οργανισμός για την προώθηση του άσπερμου καρπουζιού το οποιο γνωρίζει ο Ευρωπαίος καταναλωτής δεδομένου ότι ήδη εξάγονται 103.000 τόνοι καρπουζιού πλέον σε χώρες της Ε.Ε. Επίσης αναλυθηκαν οι ποιοτικές προδιαγραφές του προιόντος καθώς και οι εμπορικές συμφωνίες που ακολούθησαν.
Απο την πλευρά του ο κ. Πάμπλο Μόρα αναφέρθηκε στην εξελιξη του προιόντος με νέα τεχνολογικά μέσα, στην γραμμική παραγωγή καρπουζιού μέσα απο επιστημονικά πειράματα αλλά και στα οφέλη που προέκυψαν απο την συνολική παραγωγή με στοιχεία προβολής και προώθησης.

Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας εκτός απο το πρώιμο καρπούζι που παράγεται στη Τριφυλία με 45.000 τόννους αλλά επισήμανε ότι συνολικά παράγονται περίπου 800.000 τόνοι σε όλη την Ελλάδα κάνοντας τον τόπο μας τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σε όλες τις Ευρωπαικές αγορές, εκτιμώντας ότι οι Ισπανοί ακολο΄θησαν αρκετές Ελληνικές τεχνικές και μας αντέγραψαν αλλά δεν έχουμε ωστοσο brand name ενώ απουσιάζουν οι ομαδες παραγωγών. Η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε όταν έκανε μια μεγάλη πρόταση για να διασφαλιστεί η μελλοντική εξαγωγή ποιοτικού προιόντος. Ρώτησε αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον Oργανισμό για Ισπανοτριφυλιακή συνεργασία προώθησης του καρπουζιού Τριφυλίας.
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν μεταξύ αλλων ο υφυπουργός κ. Κουσελάς ο οποιος υποσχέθηκε ότι δεν θα τεθέι θέμα κατάργησης του Νοσκομείου Κυπαρισσίας ενώ για το καρπούζι ευχήθηκε να παραμείνει η ποιότητα ως πυξίδα προσανατολισμού για τους παραγωγούς. Τα ίδια περίπου ανέφεραν σχετικά με τη προώθηση του προιόντος η κα Γιαννακοπούλου και ο κ. Βουδούρης. Εμμονή στη ποιότητα με πράξεις και όχι με λόγια ισχυρίστηκε ο Περιφερειακός Σύμβυολος Πελοποννήσου κ. Γιώργος Μπακούρος που γνωρίζει τον αγροτικό κόσμο, ενώ ο εκπροσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Καναβός ρώτησε αν στην Ισπανία παρεμβαίνουν οι πολιτικοί στην διαδικασία εκλογής οργάνων του συνεταιριστικού κινήματος για να εισπράξει αρνητική απάντηση, ενώ ρώτησε αν υπάρχει διαχείριση πλαστικών θερμοκηπίων για να ενημερωθεί οτι υπάρχει σνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη