google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σφοδρή διαμαρτυρία δικηγόρων για την νέα υποβάθμιση του Πρωτοδικείου

Σφοδρή διαμαρτυρία δικηγόρων για την νέα υποβάθμιση του Πρωτοδικείου

ΣΚΛΗΡΗ ήταν η ανακοίνωση του Δικηγορικού συλλόγου Κυπαρισσίας για την μετάθεση της δεύτερης ειρηνοδίκη από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, όπου αποδυναμώνεται το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας οδηγώντας σε λουκέτο. Πιο αναλυτικά με ανακοίνωσή του χθες ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος ενημερώνει ότι ξεκινά προειδοποιητική αποχή η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 του μήνα, θέτονας ως άμεσο αίτημα την αναστολή της μετάθεσης της ειρηνοδίκου.
Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Αιμιλιανός Σεκλός και ο γεν. γραμματέας Ανδρέας Τότσης σημειώνεται: “Με την άνω απόφαση μετά- θεσης απομένει μια ειρηνοδίκης στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, για να καλύψει την λειτουργία των έξι Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου. Η απόφαση μετάθεσης της άνω ειρηνοδίκου καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθεί ένας ειρηνοδίκης στην κάλυψη των υποθέσεων των 6 Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου μας, τα οποία μάλιστα απέχουν μεταξύ τους μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Επισημαίνεται επίσης ότι με τον πρόσφατο νόμο 3904/2010 επιφορτίζονται οι ειρηνοδίκες με πρόσθετη εργασία μεγάλου όγκου, αφού καθίστανται πταίσματα πληθώρα πλημμελημάτων. Επίσης με τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αυξάνεται δραματικά ο όγκος της εργασίας των ειρηνοδικών“.
Η διαμαρτυρία καταλήγει με την επισήμανση ότι: “Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με την αποχή τους, διαμαρτύρονται έντονα για τον παραλογισμό της θέσπισης νόμων και της λήψης αποφάσεων δίχως κανένα ορθολογικό κριτήριο και με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, που πλήττουν όμως άμεσα την ποιότητα και την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, η οποία εν τέλει είναι και το ζητούμενο, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Το Δ.Σ. μαζί με επιτροπή μελών που ορίστηκαν από την γενική συνέλευση, θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα, με σκοπό την αναστολή της άνω απόφασης“.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη