google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ευθύνες στη Πολιτεία καταλόγισε ο Κολλιας για την διαχείριση των σκουπιδιών

Ευθύνες στη Πολιτεία καταλόγισε ο Κολλιας για την διαχείριση των σκουπιδιών

Διεθνής διαγωνισμός μέχρι το Μάρτιο, κατασκευή με ΣΔΙΤ και σύμβαση παραχώρησης διάρκειας 15 - 20 χρόνων: Αυτές είναι οι γενικές γραμμές του προγραμματισμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ενότητα της Μεσσηνίας και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.
Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στους 6 δημάρχους της Μεσσηνίας με τους οποίους συναντήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στην Τρίπολη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη. Η επιλογή της τεχνολογίας -είπε στην «Ε» ο τελευταίος- θα βασιστεί σε 4 παραμέτρους: χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρός όγκος αποβλήτων. Μία επιπλέον παράμετρο αποτελεί η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία θα ανατεθεί στον ανάδοχο μέχρι να κατασκευάσει τις όποιες εγκαταστάσεις του. Στις υποχρεώσεις του αναδόχου, συνέχισε ο Χρ. Μαλαπάνης, περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός ορισμένων ΧΑΔΑ που θα του υποδειχθούν.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
Τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας ως προς την αδυναμία να λύσει το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών επισήμανε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» είπε:
«Η Πολιτεία έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, και σαν να μη φτάνει αυτό, επιδιώκει να μετακυλίσει τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους δήμους. Είναι ευτύχημα που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκινά με στόχο να λύσει το θέμα των σκουπιδιών, και ευχόμαστε να το πετύχει».
Παράλληλα, ο Κ. Κόλλιας σημείωσε ότι μένουν να απαντηθούν πολλά πράγματα ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η διαχείριση: «Θα γίνει διεθνής διαγωνισμός και ο ανάδοχος θα αναλάβει πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί ούτε η μέθοδος επεξεργασίας αλλά ούτε και το κόστος».
Απο την 'Ελευθερία'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη