google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αρεσε στους νέους αγρότες η ημερίδα στο ΚΕΓΕ

Αρεσε στους νέους αγρότες η ημερίδα στο ΚΕΓΕ

Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας η ημερίδα με θέμα « ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο να καλωσορίζει τους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια είπε: « Πιστός στην δέσμευση που είχαμε αναλάβει να κάνουμε την Υπηρεσία ενεργό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας , φιλοξενούμε σήμερα ίσως το πιο ελπιδοφόρο και δυναμικό κομμάτι του αγροτικού κόσμου της Τριφυλίας. Τους ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. Τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να επενδύσουν στην γη και στα ζώα. Τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία να μείνουν και να προσπαθήσουν στην ύπαιθρο». Ο κ Τσουμάνης έκλεισε την τοποθέτηση του ευχαριστώντας τους εισηγητές, τον Δ/νων Σύμβουλο του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Σάμιτα Αριστείδη για την παρουσία του αλλά και για την υποστήριξη του αλλά και τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη για την βοήθεια του όλο αυτό το διάστημα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης Γεώργιος και ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλιας Κων/νος καθώς και οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος και Γαργαλιάνων κ. Παπαχριστοφύλλου Λεωνίδας.
Την έναρξη της ημερίδας την κήρυξε ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σάμιτας Αριστείδης ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η κατάρτιση στον αγροτικό κόσμο και ειδικά στους νέους αγρότες που μπορούν λόγω ηλικίας να αφομοιώνουν και να εφαρμόζουν πιο εύκολα αυτά που μαθαίνουν.
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Μπέσσα Σπυριδούλα η οποία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των νέων αγροτών, εξηγώντας με ακρίβεια του όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν οι νέοι αγρότες απέναντι στο πρόγραμμα. Επίσης παρέθεσε στατιστικά στοιχεία για το πόσοι νέοι αγρότες εντάχθηκαν στην Τριφυλία την τελευταία δεκαετία ενώ τελειώνοντας σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι οι αγρότες να ολοκληρώνουν τις 150 ώρες εκπαίδευση που προβλέπεται από το πρόγραμμα για να μην έχουν κυρώσεις.
Στην επόμενη εισήγηση ο Δ/ντης Κατάρτισης του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στις δράσεις που αναμένονται να ξεκινήσουν στον τομέα της κατάρτισης των νέων αγροτών. Επίσης τόνισε με πολύ πειστικό τρόπο τις ωφέλειες που προκύπτουν για τον αγροτικό κόσμο και ειδικά για τους νέους αγρότες από την συμμετοχή τους σε προγράμματα κατάρτισης ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κύριος Πολυμενάκος Λεωνίδας αγρότης Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών ο οποίος εξήγησε τις προοπτικές των Νέων αγροτών και τους μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις που τους αφορούν.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε για αρκετή ώρα γόνιμος διάλογος από όπου εξάχθηκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Απο Δελτίο Τύπου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη