Στα χώματα της 'Αρκαδιάς' αναπαύτηκε η Βασιλική Μπινιώρη

ΣΤΗΝ αγπαημένη της 'Αρκαδιά' συνοδεύτηκε σήμερα Πέμπτη στην τελευταία της κατοικία η μεγάλη ζωγράφος Βασιλική Μπινιώρη η οποία πρόσφατα δώρισε όλα την Πινακοθήκη της στο Δήμο Κυπαρισσίας. Η Κυπαρίσσια καλλιτέχνης έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 80 ετών καθώς η υγεια της δεν την επέτρπε να μετακινηθεί απο την Αθήνα όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.
Χθές βράδυ μάλιστα με ομόμφωνη απόφασή του το οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσίας εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τον χαμό της συμπατριώτισσάς μας και αποφάσισε να κατατεθεί στεφάνι στην σωρό της, να παραστεί το Δ.Σ. στην εξώδιο ακολουθία και παράλληλα η κηδεία να γίνει Δημοσία δαπάνη λόγω της συνειφορά της στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στην δημιουργία Μόνιμου εκθεσιακού χώρου με έργα της ζωγράφου και εκπαιδευτικού στο χώρο συνεδριάσεων του Σώματος
Η Μπινιώρη Βασιλική γνώριζε γαλλικά και ρωσικά και είχε πλούσιο συγγραφικό έργο, όταν ασχολήθηκε με την Εκπαίδευση. Η Μπινιώρη Βασιλική συμπληρώνοντας τα 20 χρόνια υπηρεσίας πήρε το βαθμό του υπό-διευθυντή και στη συνέχεια το βαθμό του Διευθυντή στο πρότυπο του Μαρασλείου.Η Μπινιώρη Βασιλική μετά την κατάργηση του θεσμού του Επιθεωρητή έγινε Σχολική Σύμβουλος,και συνταξιοδοτήθηκε αφού συμπλήρωσε 35ετή πραγματική υπηρεσία.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΠΟΤΕ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕ ΚΑΡΑΜΕΛΛΕΣ,ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ.ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΜΟΡΦΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑ. ΜΑΙΡΗ