google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τέθηκε στο Δ.Σ. το καυτό θέμα της ρύπανσης φυσικών αποδεκτών

Τέθηκε στο Δ.Σ. το καυτό θέμα της ρύπανσης φυσικών αποδεκτών

Με ενδιαφέρον κύλησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσιας όταν τέθηκε προς συζήτηση το έγγραφο των Eπαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων για τη μόλυνση με λιόζουμα στα ποτάμια της περιοχής όπου εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες. Λαμβάνοντας το λόγο ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Σμέρδης, ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις προτάσεις που αφορούν την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστηρίζοντας ότι ‘πέρα από την περιβαλλοντική μόλυνσηπου συντελείται στα ποτάμια απο τα λιόζουμα των ελαιοτριβειων δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία των τεχνητών υφάλων" συμπληρώνοντας ότι "ζητάμε την στήριξη του Δήμου καθώς μόλις χθες επισκέφθηκε την περιοχή κλιμάκιο από την Ν.Α. όπου στη συνέχεια ελήφθησαν δείγματα από τα ποτάμια προκειμένου να ελεγχθούν και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαστε κοντά στους ελαιοτριβείς ως επαγγελματίες αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί να διαιωνίζεται’ .
Ο κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος στην παράταση ρίψης λιόζουμων σε φυσικούς αποδέκτες απο το Δημοτικό Συμβούλιο παρατήρησε ότι ' μετά από σύσκεψη προ μηνών στη Γιαννίτσαινα πείσθηκαν οι ελαιοτριβείς ότι τα ελαιουργία τους πρέπει να γίνουν διφασικά, καθώς η μόλυνση που παρατηρείται αφορά περισσότερο το ρέμα Καρτελά και το ρέμα Αγρίλι αλλά θεωρώ πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά από τους όμορους Δήμους, δεδομένου ότι ο Αρκαδικός με τόση βροχερή περίοδο που διανύουμε τελικά μαυρίζει και τούτο αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο'.
Υπογράμμισε ότι 'Η Ν.Α. τροποποιεί περιστασιακά τις αποφάσεις της για εξαιρέσεις ρεμάτων μέχρι να περάσουν τα ελαιοτριβεία να περάσουν σε διφασική λειτουργία και σταδιακά να προσαρμοστούν και είναι σίγουρο ότι αυτά τα θέματα θα διαχειριστεί μελλοντικά ο νέος Δήμος ο οποίος μπορεί να αδυνατεί να δώσει λύσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός.' .
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο 'Πρέπει να πάρουμε απόφαση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταγράψουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε προς κεντρική διαχείρισή του ώστε να προχωρήσει ο περιστασιακός αποχαρακτηρισμός των φυσικών αποδεκτών και θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι προς εκμετάλλευση ούτε απο κόμματα ούτε απο τα μέσα ενημέρωσης.'
Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι με βάση τις αποφάσεις του Νομάρχη για παρατάσεις σε φυσικούς αποδέκτες διογκώνει το πρόβλημα και βλέπουμε ότι η απόφαση λύνει σε βάρος του περιβάλλοντος το πρόβλημα. Επισήμανε ότι έχουμε το παράλληλο πρόβλημα όπως με τα στερεά απόβλητα και την διαχείριση των σκουπιδιών και πρέπει να ζητήσουμε να καταργηθούν αυτές οι αποφάσεις. Ο κ. Γιώργος Γκότσης κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι και να υπάρξει πολιτική βούληση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη