google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Oμοφωνία στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για 2 μεγάλες Προγραμματικές Συμβάσεις

Oμοφωνία στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για 2 μεγάλες Προγραμματικές Συμβάσεις

ΟΜΟΦΩΝΑ ήταν σχεδόν όλα τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. Κυπαρισσίας. Το 1ο θέμα αφορούσε την κατανομή 4ης δόσης Σ.Α.Τ.Α. έτους 2009 ύψους 42.398 Ευρώ. Η κατανομή αφορά κυρίως έργα υποδομής όπως η ανάπλαση πηγών Αη Λαγούδη, τισμεντόστρωση δρόμων στα Δ.Δ. Ξηροκάμπου και Στασιού, συντήρηση γηπέδου, έργα στην Πάνω Πόλη και πυρασφάλεια. Το 2ο θέμα που εγκρίθηκε ομόφωνα ήταν η μεταφορά υπολοίπων χρηματοδοτήσεων παλαιοτέρων ετών για την χρηματοδότηση πιστώσεων του έτους 2009.
Για το 3ο θέμα που αφορούσε τον ορισμό συμβούλου σε επιτροπή του Δασαρχείου Κυπαρισσίας για εκτέλεση Δασοτεχνικών έργων ορίστηκε ο κ. Παν. Φωτεινόπουλος. Ομόφωνα πέρασε ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και η αντικατάσταση μέλους Σχολικής επιτροπής Α και Γ΄Δημοτικού Σχολείου.
Επίσης εγκρίθηκαν οι όροι σκοπιμότητας των Προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν τις 'Μελέτες ωρίμανσης σχεδίου κατασκευής τεχνητού υφάλου στη Κυπαρισσία' και το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Λιμένος Κυπαρισσίας. Για την εξουσιοδότηση ορίστηκε ο κ. Δήμαρχος ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υπογραφή των συμβάσεων ενώ αξίζει να τονιστεί ότι οι 2 αυτές σοβαρές Συμβάσεις αφορούν μια τριμερή συμφωνία Δήμου, Λιμενικού Ταμείου και Νομαρχίας Μεσσηνίας με το συνολικό ποσό των 150.000 ευρώ όπου ο Δήμος έχει συμμετοχή στο 50% του συνολικού ποσού. Εξάλλου για τη πρώτη προγραμματική σύμβαση στην επιτροπή έργου θα μετέχουν οι σύμβουλοι κ. Τζίμης Χρονόπουλος και Γιώργος Γκότσης ενώ στην δεύτερη ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος.
Το 9ο θέμα αφορούσε την παράταση λειτουργίας μίσθωσης του τουριστικού περιπτέρου για 5 χρόνια όπου τέθηκε σε διάλογο η νομιμότητα απόφασης παράτασης η οποία σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο απαιτεί νομική γνωμοδότηση ενώ ο κ. Δήμαρχος είπε ότι η τελική απόφαση θα δοθεί μετά από νομική γνωμοδότηση από την Ε.Ε.Τ.Α. στο Δ.Σ. Παρατήρησε ότι υπάρχει καθυστέρηση μισθίων 96.000 ευρώ οπότε το ζήτημα οδεύει στη λήξη της σύμβασης και πρέπει να καταβληθεί μέρος του ποσού με διακανονισμό οφειλής. Τέθηκαν ερωτήματα για την υλοποίηση εργασιών ανάπλασης του κτιρίου του τουριστικού περιπτέρου από τη Πολεοδομία σε περίπτωση παράτασης της σύμβασης του ιδιώτη με τον Δήμο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη