Ξεκίνησε η δημιουργία στο Εικαστικό Εργαστήρι με εγγραφές

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι. Περισσότερες πληροφορίες στο εικαστικό εργαστήρι, στα γραφεία του Δήμου ή στο τηλέφωνο 2761360700.
Το Εργαστήρι λειτουργεί στην Κυπαρισσία, στο ισόγειο σύγχρονου κτιρίου δίπλα από το Δημαρχείο. Από την αρχή το αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης (και στη συνέχεια ολόκληρου του Δήμου) και λειτούργησε ως πόλος έλξης και καλλιτεχνικής δημιουργίας με συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών και σε αριθμό σημαντικό, αναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου. Επίσης, έχει μαθητές από γειτονικές πόλεις και χωριά.
Το Εργαστήρι είναι στελεχωμένο με έμπειρους καθηγητές που διδάσκουν σχέδιο, ζωγραφική και κεραμική σε μαθητές όλων των βαθμίδων: παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Επίσης πραγματοποιούνται μαθήματα χαρακτικής,ψηφιδωτού και της τεχνικής του "φρέσκο" για τους ενήλικες. Τα μαθήματα διαρκούν από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαΐου κάθε έτους.
Μια φορά το χρόνο οργανώνεται έκθεση με έργα των μαθητών απ' όλα τα τμήματα και την οποία επισκέπτονται πολίτες και σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής. Φέτος τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου (http://kyparissiotis.blogspot.com/2009/06/14.html ) έγινε η μεγάλη έκθεση ψηφιδωτού που εντυπωσίασε τους επισκέπτες με έργα μοναδικά πιθανώς και σε πανελλήνια κλίμακα. Υπάρχουν μάλιστα προτάσεις για μεταφορά της έκθεσης και σε εκθεσιακό χώρο στην Αθήνα.
Στόχοι του Εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων - κυρίως - της περιοχής μας στις εικαστικές τέχνες, η μάθηση μέσω της δημιουργίας και έκφρασης, η απομάκρυνση των νέων από την υποκουλτούρα και τα ναρκωτικά και η ανεύρεση και αξιοποίηση νέων ταλέντων στο χώρο των εικαστικών τεχνών. Τέλος, στόχος επίσης είναι να αποτελέσει το Εργαστήρι έναν πυρήνα πραγματοποίησης πολιτιστικών δρώμενων και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική αποκέντρωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια