google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ως τις 14 Ιουνίου η Έκθεση Ψηφιδωτών στο Λαογραφικό Μουσείο

Ως τις 14 Ιουνίου η Έκθεση Ψηφιδωτών στο Λαογραφικό Μουσείο

ΩΣ τις 14 Ιουνίου θα διαρκέσει η Έκθεση Ψηφιδωτών και Σχεδίων Ενηλίκων που διεξάγεται στο όμορφο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας στην Παλιά Πόλη δίπλα στον ιστορικό Πλάτανο της 'Αρκαδιάς'. Τα εγκαίνια της Έκθεσης σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία με ξενάγηση στους χώρους της Έκθεσης παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Γ. Σαμπαζιώτη, του Αντιδημάρχου κ. Γρ. Γκότση, της Προέδρου του Δ.Σ. κας Γ. Κωνσταντέλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚΥ κ. Γ. Σταθόπουλου ενώ το παρών έδωσε και ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. κ. Μουτζούρης μαζί με τους φοιτητές του και πλήθος κόσμου.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στην ΔΗΚΕΠΠΑΚ που ξεκίνησε 'με νέα οργάνωση μια και εξελίχθηκε σε κοινωφελή δημοτική επιχείρηση αλλά και με νέα πορεία που υλοποιείται στο τομέα των Εικαστικών με την παρουσία του καταξιωμένου καλλιτέχνη κ. Νίκου Ζαχαρίου' για να προσθέσει ότι 'οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη φύση, μαζεύοντας φυσικές χρωματιστές πέτρες και βότσαλα που μόνοι τους χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό τρόπο της σφύρας και του άκμονα διαμορφώνουν σε ψηφίδες, οπότε τίποτα δεν είναι έτοιμο...'
Ο κ. Ζαχαρίου ερωτώμενος για τις δημιουργίες των παιδιών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να αναδειχθούν ταλέντα μέσα από το ψηφιδωτό και τα σχέδια δηλώνοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και με νέες τεχνοτροπίες. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα έργα που εκτίθεται προέρχονται από τους μαθητές του Εργαστηρίου με αλφαβητική σειρά:
Αντωνοπούλου Ανδριάνα, Βόγκα Αγγελική, Γεωργιοπούλου Τούλα, Γεωργοπούλου Ρένα, Γκότση Βάσω, Διπλαράκη Άννα, Ηλιοπούλου Αθηνά, Μπίθα Κατερίνα, Μπιλιαρδής Αντώνης, Μπούρα Ανδριάνα, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα, Παναγόπουλος Χαράλαμπος, Παπαδοπούλου Μαργαρίτα, Πετροπούλου Πίτσα, Σαμπαζιώτης Αθανάσιος, Σκλάβου Γεωργία, Στριμπάκου Χριστίνα, Τουρκολιά Σόνια, Τσουπάκη Έλλη, Φραγκόγιαννη Παναγιώτα και Χρονοπούλου Κατερίνα.
Παράλληλα στο ισόγειο του Λαογραφικού γίνεται και έκθεση δημιουργιών από τα παιδικά τμήματα με έργα κεραμικής και σχέδια. Τα παιδικά τμήματα λειτουργούν με την καθοδήγηση της κ. Σοφίας Κλωνάρη και έχουν σημαντική συμμετοχή από παιδιά που με ενθουσιασμό δημιουργούν έργα αξιόλογα.
Η βραδιά έκλεισε με μια όμορφη μουσική εκδήλωση από το dueto «’Εν Τέχνοις» με την Άννα Κτενά (υψίφωνο) και την Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη (πιάνο). Το dueto παρουσίασε μελωδίες ελλήνων και ξένων συνθετών με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσίασαν με την μουσική τους κατάρτιση και την όλη τους καλλιτεχνική παρουσία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη