google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομοφωνίες για το Σιδηρόδρομο και κατανομές ΣΑΤΑ στο Δ.Σ.

Ομοφωνίες για το Σιδηρόδρομο και κατανομές ΣΑΤΑ στο Δ.Σ.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ τοπικού ενδιαφέροντος με πρώτο το θέμα των διαμαρτυριών για την περικοπή δρομολόγων του ΟΣΕ ασχολήθηκε πρόσφατα το Δ.Σ. Κυπαρισσίας μετά απο ερωτήσεις και θέματα που τέθηκαν απο το Σώμα. Αρχικά το Δ.Σ. ομόφωνα τάσσεται κατά της απαξίωσης του σιδηρόδρομου με αφορμή την ευρεία σύσκεψη Δημάρχων την ερχόμενη Δευτέρα 13/7 και η σχετική απόφαση θα σταλεί στους αρμόδιους φορείς και τη Πολιτεία.
Μάλιστα για το τρένο η Δημοτική αρχή έχει όραμα δεδομένου ότι εκφράστηκε η πρόταση του Δημάρχου κ. Σαμπαζώτη ήταν να παραμείνει και να αναβαθμιστεί ο Σιδηρόδρομος τονίζοντας ότι 'η περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόπου είναι ιδανική και ελκυστική για την δρομολόγηση Τουριστικού τρένου που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής και ένα κομμάτι του μετρικού δικτύου μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα'.
Στα θεματα της ημερήσιας διάταξης τώρα ομόφωνα έγινε η κατανομή της 2ης δόσης ΣΑΤΑ ύψους 131.000 Ευρώ, απο τα οποία τα 55.406 ευρώ αφορούν έργα στα δημοτικά διαμερίσματα και το υπόλοιπο ποσό θα κατανεμηθεί για μελέτης δημιουργίας κόμβων, ομάδες πυρασφάλειας στον Δήμο με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους για το καλοκαίρι αλλά και την ανάπλαση της πηγής του Αη Λαγούδη, η παραλαβή της μελέτης μάλιστα έγινε πρόσφατα αποδεκτή απο το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσει άμεσα σε δημοπράτηση το έργο.
Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης προέβη σε ενημέρωση για το Σώμα όπου σημείωσε το γεγονός ότι 'προχωρά η μελέτη για την πόντση Τεχνητών υφάλων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και οι υπηρεσίες θα ολοκληρώσουν σταδιακά όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και ενέργειες'.
Τέλος για το θέμα των εγκαινίων του Κολυμβητηρίου σύντομα θα ανακοινωθεί η οριστική ημερομηνία μετά μάλιστα και την σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. για το Κολυμβητήριο.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη