google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συναυλία Φιλαρμονικών Κυπαρισσίας και Άμφισσας

Συναυλία Φιλαρμονικών Κυπαρισσίας και Άμφισσας

ΜΕ μια όμορφη μουσική πανδαισία στο ηχόχρωμα του καλοκαιριού συνεχίζεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου μας και τα αθλητικά - Πολιτιστικά σωματεία. Σειρά έχει σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ η Μουσική εκδήλωση συναυλία με την Φιλαρμονική του Δήμου Κυπαρισσίας σε ενχορδία με την Φιλαρμονική του Δήμου Άμφισσας παρουσιάζοντας μουσικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών καθώς οι 2 πόλεις εδώ και καιρό έχουν ανταλλάξει μουσικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με δικό τους πρόγραμμα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1934 από το Σύλλογο Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας με Πρόεδρο τον δικηγόρο Δημήτριο Ντόντο και άλλους φιλόμουσους συμπολίτες μας. Πρώτος Αρχιμουσικός ήταν ο Ανδρέας Βήτσος από τον Πύργο Ηλείας. Τελευταίος Πρόεδρος στο Σύλλογο Φιλαρμονικής ήταν ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος με Αρχιμουσικό το Σταυρόπουλο Αποστόλη, οι οποίοι παρέδωσαν το 1984 τη διοίκηση της Φιλαρμονικής στο Δήμο Κυπαρισσίας ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία της, την εποχή που Δήμαρχος Κυπαρισσίας ήταν ο Παναγιώτης Τσάκος και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής ο Γεώργιος Κυριαζής.
Η Δημοτική Φιλαρμονική στεγάζεται στο κτίριο του Δημαρχείου και σκοπός της είναι η μουσική παιδεία και η Πολιτιστική και Πνευματική ανάπτυξη του Δήμου Κυπαρισσίας. Το Νομικό αυτό Πρόσωπο διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον Δήμαρχο (ως πρόεδρο), δύο Δημοτικούς Συμβούλους και δύο δημότες του Δήμου. Οι πόροι της είναι η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου και πάσης φύσεως εισφορές, δωρεές, κληρονομιές και κληροδοσίες.
Από το 1996 ξεκινά η αναγέννηση της Φιλαρμονικής με πρωτεργάτες το Δήμο Κυπαρισσίας, το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και Καλών τεχνών Κυπαρισσίας και το μαέστρο Κωνσταντίνο Κτενά. Μέσα σε αυτά τα δέκα και πλέον χρόνια, η Φιλαρμονική έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση και έχει αναπτυχθεί πολύ. Το επίπεδο των μουσικών έχει ανέβει πολύ με αποτέλεσμα η Φιλαρμονική να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια φιλαρμονικές από όλη τη χώρα. Σήμερα τη Φιλαρμονική συνεχίζει να διευθύνει με επιτυχία ο Αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Κτενάς, ο οποίος το 1998 συνέθεσε και τον ύμνο της. Παρουσιάζει σημαντικό έργο προσφέροντας στον πολιτισμό της Κυπαρισσίας, συμμετέχοντας σε εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, Εθνικές Επετείους, συναυλίες για το πολιτιστικό καλοκαίρι κ.α. Έχει κάνει εμφανίσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως Πάτρα, Μεσολόγγι, Άμφισσα, Φιλιατρά, Πύλος, Γραβιά κ.α.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη