google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εκθεση Ψηφιδωτών και Σχέδια Ενηλίκων στο Λαογραφικό Μουσείο

Εκθεση Ψηφιδωτών και Σχέδια Ενηλίκων στο Λαογραφικό Μουσείο


Το Σάββατο 30-5-2009 και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ψηφιδωτά & Σχέδια Ενηλίκων» στο Λαογραφικό Μουσείο. Την εκδήλωση θα συνοδεύουν μουσικά το ντουέτο «Εν Τέχνοις» (Άννα Κτενά - υψίφωνος και Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη - πιάνο).
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές του εικαστικού εργαστηρίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης του Δήμου Κυπαρισσίας (ΔΗΚΕΠΠΑΚ)στα τμήματα του Ψηφιδωτού και του Σχεδίου.
Το Εργαστήρι λειτουργεί στην Κυπαρισσία, στο ισόγειο σύγχρονου κτιρίου της ΔΗΚΕΠΠΑΚ δίπλα από το Δημαρχείο. Από την αρχή το αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης (και στη συνέχεια ολόκληρου του Δήμου) και λειτούργησε ως πόλος έλξης και καλλιτεχνικής δημιουργίας με συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών στον σημαντικό αριθμό των 40 περίπου μαθητών. Επίσης, έχει μαθητές από γειτονικές πόλεις και χωριά.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Το Εργαστήρι είναι στελεχωμένο με έμπειρους καθηγητές που διδάσκουν σχέδιο, ζωγραφική και κεραμική σε μαθητές όλων των βαθμίδων: παιδιά (Σοφία Κλωνάρη), έφηβους και ενήλικες. Κατά διαστήματα όμως, και με τη βοήθεια επισκεπτών καθηγητών, πραγματοποιούνται μαθήματα χαρακτικής και της τεχνικής του "φρέσκο" για τους ενήλικες. Τα μαθήματα διαρκούν από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαΐου κάθε έτους. Μια φορά το χρόνο οργανώνεται έκθεση με έργα των μαθητών απ' όλα τα τμήματα και την οποία επισκέπτονται πολίτες και σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής. Η πρωτοτυπία αυτής της χρονιάς ήταν τα σεμινάρια ψηφιδωτού με φυσική πέτρα και με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής. Τα έργα έχουν θέματα από την Ελληνική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή τέχνη και επιλέγονται από τους μαθητές σε συνεργασία με τον δάσκαλό τους τον κ. Ν. Ζαχαρίου. Ο κάθε μαθητής επεξεργάζεται μόνος του τις χρωματιστές πέτρες που συγκεντρώνει από τη φύση χρησιμοποιώντας σφύρα και άκμονα. Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων ήταν μεγάλος και γι' αυτό θα συνεχιστεί το τμήμα και μέσα στο καλοκαίρι αλλά και τη νέα χρονιά για την οποία ετοιμάζεται επί πλέον και νέα τεχνική δημιουργίας έργων. Το τηλέφωνο της ΔΗΚΕΠΠΑΚ είναι 2761022980.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη