google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίσκεψη φοιτητών του Ε.Μ.Π. για το Λιμάνι Κυπαρισσίας

Επίσκεψη φοιτητών του Ε.Μ.Π. για το Λιμάνι Κυπαρισσίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ενημέρωσης στο φυσικό αντικείμενο του μοντέλου προσομοίωσης που έχει εκπονήσει στο Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Ε.Μ.Π. πραγματοποίησε η μελετητική ομάδα του έργου παρουσία του Πρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Κώστα Μουτζούρη συνοδευόμενος απο τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Σαμπαζιώτη, τους Αντιδημάρχους κ. Γρ. Γκότση και Παν. Φωτεινόπουλο, την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου ενώ παρών ήταν και εκπρόσωποι των ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων.
Η ενημέρωση ξενάγηση αφορούσε την ιστορία θεμελίωσης του λιμανιού και της λιμενολεκάνης αλλά και των έργων που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης του μοντέλου προσομοίωσης που θα υποδείξει τις νέες απαιτούμενες παρεμβάσεις για την θωράκιση του λιμανιού και τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών και πλοιαρίων.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης ως οικοδεσπότης της ξενάγησης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι 'η μελέτη του Πολυτεχνείου αναμένεται να παραδοθεί ως το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να οδεύσει στην αρμόδια Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για έγκριση από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο λιμάνι'. Μάλιστα όπως υπογράμμισε, υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Αγγελόπουλου για 'δημοπράτηση κατά προτεραιότητα των έργων που έχουν μείνει ημιτελή γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι τα έργα πρέπει να τελειώνουν'. Ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. εκτίμησε όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ότι 'η Κυπαρισσία διαθέτει ένα σύγχρονο λιμάνι που λαμβάνει σπουδαίο ρόλο με την γεωστρατηγική της θέση αλλά κυρίως για τις υποδομές που αναπτύσσονται και θα προσφέρουν ασφαλή ελλιμενισμό' αναλύοντας τις παρεμβάσεις που απαιτούνται. Η ξενάγηση συνεχίστηκε κατά μήκος του λιμενοβραχίονα αλλά και των έργων στο αλιευτικό καταφύγιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη