google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 'Γαλάζια Σημαία΄ απονέμεται και φέτος στον Αι Λαγούδη

'Γαλάζια Σημαία΄ απονέμεται και φέτος στον Αι Λαγούδη

ΣΤΟΝ καθαρισμό της παραλίας του Αι Λαγούδη προέβησαν συνεργεία του Δήμου Κυπαρισσίας ενώ σταδιακά μεταφέρεται και ο όγκος των φυκιών που έχουν συσσωρευθεί στην παραλιακή ζώνη ώστε οι λουόμενοι να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.
Ωστόσο η μεγάλη είδηση της ημέρας είναι ότι 425 ακτές και οκτώ μαρίνες κέρδισαν φέτος το βραβείο ποιότητας 'Γαλάζιες Σημαίες', όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Με 425 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2.699 ακτές και 639 μαρίνες. Η Ελλάδα το 2008 είχε βραβευτεί για 430 ακτές και 8 μαρίνες.
Τα κριτήρια για τη βράβευση είναι συνολικά 29 και αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, όπως επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Για μια ακόμα φορά βραβεύτηκε με την τιμητική διάκριση της 'Γαλάζιας Σημαίας' η παραλία του Αι Λαγούδη η οποία και φέτος εκτός απο κόσμο θα αποτελέσει και πόλο ενδιαφέροντος με πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες.
Η φωτό προέρχεται απο το www.kyparissia.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη