google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δημ. Τερζής - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας και να δημιουργήσουν μαζί μας»

Δημ. Τερζής - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας και να δημιουργήσουν μαζί μας»


 «Βασικός μας σκοπός οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν μαζί μας» σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής. Ενας Σύλλογος διεκδικητικός για την πόλη και την περιοχή, που βλέπει με το μεγάλο έργο που υλοποιείται το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, να αλλάζει όψη η αγορά της Κυπαρισσίας.

Παίρνει σαφή θέση υπέρ της δημιουργίας Διοικητηρίου στην Κυπαρισσία, τονίζοντας πως θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική, πληθυσμιακή άνθιση και θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Συμπληρώνοντας πως ό,τι άλλο επιχειρείται να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο χώρο μοιάζει με καθρεφτάκια στους ιθαγενείς παρά πραγματικό έργο υποδομής, ενώ κατηγορηματικά διαψεύδει ρητά τις όποιες φήμες που όπως λέει «εντέχνως κυκλοφορούν και καλλιεργούνται, ότι ζητούμενό μας, είναι η μεταφορά υπηρεσιών από άλλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας προς την Κυπαρισσία μέσω της δημιουργίας Διοικητηρίου».

Για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα που έθεσαν σαν Εμπορικός Σύλλογος σε έντονο διεκδικητικό πλαίσιο επισημαίνει πως οτιδήποτε λιγότερο από τη δημιουργία του είναι απλά κοροϊδία προς τις τοπικές κοινωνίες Μεσσηνίας και Ηλείας.

 

Το open mall σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Ποια πιστεύετε θα είναι τα οφέλη στην αγορά της Κυπαρισσίας και αν ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται; Τι απομένει για να ολοκληρωθεί; Τι άλλο διεκδικείτε σε σχέση με αυτό;

Ολοκληρώνεται το έργο για το οποίο συνεργαστήκαμε με αρκετούς φορείς, αλλά ήταν μια διεκδίκησή μας, από την έναρξη της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δ.Σ.

Το ανοικτό κέντρο εμπορίου έχει δώσει ήδη άλλη πνοή στο κέντρο της πόλης και με την ολοκλήρωσή του, σε σύντομο χρονικό διάστημα, είμαστε σίγουροι πως θα επωφεληθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης και οι κάτοικοι. Η βελτίωση του αστικού ιστού αναβαθμίζει κάθε περιοχή.

Οσον αφορά τις εργασίες, το μεγαλύτερο μέρος της αστικής ανάπλασης έχει ολοκληρωθεί, προχώρα η διαδικασία της υπογειοποίησης με την διασύνδεση των οικιακών και των επαγγελματικών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος με το νέο υπόγειο δίκτυο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν οι ξύλινες κολώνες και τα καλώδια του παλαιού δικτύου ηλεκτροδότησης, και ταυτόχρονα προχώρα και η σύμβαση για την ανάπλαση των όψεων των καταστημάτων στην περιοχή παρέμβασης.

Πέρα όμως από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα, ήδη βλέπουμε μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών να επενδύουν στα καταστήματά τους και να προχωρούν σε ανακαίνιση των επαγγελματικών τους χώρων, όπως επίσης και την δημιουργία νέων καταστημάτων σε χρόνια κλειστούς χώρους.

Τώρα θα πρέπει με συνέργειες να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας και σίγουρα θέτουμε νέους στόχους. Η διεκδίκηση εκ μέρους μας νέων πόρων από κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα, ώστε να αναπλαστούν και άλλα σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος, εντός της πόλης έχει ήδη εξωτερικευτεί και προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη κινούμαστε. Σκοπός μας είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης όλο το έτος και η δημιουργία ατζέντας πολιτιστικής, αθλητικής και εμπορικής που θα ενδυναμώσει περαιτέρω την πόλη μας αλλά και όλη την Τριφυλία.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε δημόσια θέση για την αξιοποίηση του οικοπέδου που υπάρχει στην Κυπαρισσία ανατολικά του δημαρχείου, με τη δημιουργία Διοικητηρίου, τι πιστεύετε θα προσφέρει στην πόλη και την περιοχή;

Κάθε δομή που δημιουργείται σε μια περιοχή αλλάζει θετικά τα δεδομένα. Είναι σαφές ότι διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε με σκοπό το καλό του τόπου. Η Κυπαρισσία έχει προοπτικές και οι διεκδικήσεις μας είναι συγκεκριμένες. Η διεκδίκηση του διοικητηρίου έρχεται από το παρελθόν, και από τον Δήμο Κυπαρισσίας, όπου η τότε δημοτική αρχή, η τότε νομαρχία Μεσσηνίας, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, έθεσαν ως στόχο την δημιουργία Διοικητηρίου στην Κυπαρισσία, για την στέγαση των υπηρεσιών τόσο του Δήμου Κυπαρισσίας, της Περιφέρειας, αλλά και του ευρύτερου δημοσίου τομέα που ήδη βρίσκονται στην πόλη μας.

Ετσι, αναζητήθηκε οικόπεδο εντός του αστικού ιστού και πλησίον της κεντρικής αγοράς, και αγοράστηκε η συγκεκριμένη έκταση. Η μετέπειτα συνένωση των δήμων, και η δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας, πάγωσε το θέμα, αλλά η διεκδίκηση του ουδέποτε ξεχάστηκε.

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ιδιαίτερα, και να διαψεύσω ρητά τις οποίες φήμες εντέχνως κυκλοφορούν και καλλιεργούνται, ότι ζητούμενό μας, είναι η μεταφορά υπηρεσιών από άλλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας προς την Κυπαρισσία μέσω της δημιουργίας Διοικητηρίου.

Ζητούμενό μας είναι ξεκάθαρα η δημιουργία ενός χώρου όπου στο ισόγειό του θα υπάρχει ένας χώρος αντίστοιχος του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας, σε μικρότερη κλίμακα, στους ορόφους υπηρεσίες της Κυπαρισσίας, στο υπόγειο parking και στον περιβάλλοντα χώρο αθλοπαιδιές. Ενας χώρος δηλαδή που θα προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική, πληθυσμιακή άνθιση και θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Οτιδήποτε άλλο επιχειρείται να δημιουργηθεί στον συγκεκριμένο χώρο είναι στην αντίθετη πορεία όλων των παραπάνω, και περισσότερο μοιάζει με καθρεφτάκια στους ιθαγενείς παρά πραγματικό έργο υποδομής, οικονομικής ανάπτυξης και πληθυσμιακής άνθισης.

 

Για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα είδαμε πρόσφατα τις απαντήσεις από την Ολυμπία οδό. Είσαστε ικανοποιημένοι από αυτές αλλά και από την εξέλιξη των διαδικασιών μετά την μεγάλη κινητοποίηση που είχε γίνει με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας που είχε καταλήξει στη σύσκεψη στο Μαξίμου; Πόσο αναγκαίος είναι ένας τέτοιος δρόμος;

Οπως έχουμε ήδη αναφέρει πολλάκις, ο δρόμος θα δώσει νέα πνοή και στη δική μας περιοχή και σε όλη τη Μεσσηνία. Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει το έργο. Οφείλουμε όλοι να είμαστε ειλικρινείς. Δεν γίνεται να συζητάμε για την βελτίωση των βασικών οδικών αξόνων εν έτει 2023. Είναι προαπαιτούμενο για την βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.

Η συγκεκριμένη συζήτηση για εμάς έχει ολοκληρωθεί. Το έργο το περιμένουμε χρόνια. Πρέπει να γίνει. Αφορά όλη τη Μεσσηνία. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι απλά κοροϊδία προς τις τοπικές κοινωνίες τόσο της Μεσσηνίας αλλά και της Ηλείας.

Για να προχωρήσουμε και ένα βήμα παραπέρα ακούμε και ενημερωνόμαστε για «δυσκολίες» στην χάραξη στην περιοχή της λίμνης του Καγιάφα, αυτό όμως γιατί να στερεί την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης στο κομμάτι Τσακώνα - Καλό Νερό που υπάρχουν έτοιμες χρόνια οι μελέτες; Θέληση και βούληση χρειάζεται, αλλά και σθεναρή διεκδίκηση από όλους τους φορείς του τόπου προς την κεντρική διοίκηση. Εμείς, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και κινούμαστε προς αυτήν την πορεία με σθένος, όποιες και να είναι οι εκάστοτε απαντήσεις, έστω και χωρίς την συμπαράσταση αυτών που θα έπρεπε να είναι μπροστάρηδες σε όλη αυτήν την μεγαλόπνοη διεκδίκηση.

 

Τι στόχους και διεκδικήσεις έχετε για την πόλη της Κυπαρισσίας και την περιοχή που θα την βοηθήσουν να κινηθεί σε πιο αναπτυξιακούς ρυθμούς;

Η Κυπαρισσία όπως προανέφερα είναι στολίδι για την Τριφυλία και τη Μεσσηνία. Η ανάδειξή της τουριστικά και πολιτιστικά θα ενεργοποιήσει και άλλα σημεία στο νομό που θα βελτιώσουν την εικόνα της περιοχής γενικότερα. Στόχος μας η αξιοποίηση και η ανάδειξη κάθε χωριού. Κάθε γωνιάς. Η Τριφυλία έχει να δώσει πολλά και έχει έρθει η ώρα μέσα από συνεργασία και ποιοτικές επιλογές να τροφοδοτήσουμε με εικόνες και δράσεις ντόπιους και επισκέπτες.

Πριν πέντε χρόνια περίπου και κατά την ανάληψη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, μέσω του υπομνήματός μας «Κυπαρισσία 365 ημέρες τον χρόνο» δημοσιοποιήσαμε τις θέσεις μας και τα ζητούμενά μας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει ήδη υλοποιηθεί και κάποιος μπορεί να ανατρέξει προς την εξακρίβωση αυτού. Σύντομα θα δημιουργήσουμε νέα αναθεωρημένη ατζέντα με στόχους και δράσεις τόσο για την περιοχή μας όσο και για τις γύρω περιοχές.

Βασικός μας σκοπός οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν μαζί μας.

Για εμάς ήταν και θα είναι μια «δουλειά» ομαδική.

ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη