google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αθλητικό κέντρο αντί διοικητηρίου στην Κυπαρισσία – Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα!

Αθλητικό κέντρο αντί διοικητηρίου στην Κυπαρισσία – Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα!

 

Του Δημήτρη Α.Δριμή
«Με ανακοίνωσή του ο κ. Λεβεντάκης κατηγορεί την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου πως, από μίσος στον τόπο και φτηνή αντιπολίτευση, καταψηφίσαμε δήθεν πρόταση δημιουργίας αθλητικού κέντρου σε οικόπεδο πάνω από τη Λαϊκή αγορά Κυπαρισσίας.
Ο κ. Λεβεντάκης αποκρύπτει πως το συγκεκριμένο οικόπεδο αγοράστηκε το 2010, από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, με σκοπό την ανέγερση σύγχρονου διοικητηρίου.
Αποκρύπτει πως ψηφίσαμε στο συγκεκριμένο οικόπεδο να κατασκευαστεί σύγχρονο διοικητήριο, που έχει ανάγκη η πόλη και ο Δήμος, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Ο κ. Λεβεντάκης οφείλει να απαντήσει: 
  • ποιος και με ποια κριτήρια ιεραρχεί τις δημοτικές ανάγκες; 
  • Ποιος και γιατί αποφάσισε αντί για ανέγερση σύγχρονου Διοικητηρίου, όπως ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει, να προτείνει τη δημιουργία δήθεν αθλητικού κέντρου στο συγκεκριμένο οικόπεδο; 
  • Από πότε όποιος διαφωνεί μαζί του είναι εχθρός του τόπου; 
  • Θεωρεί, τέλος, πως μπορεί να παραπληροφορεί τους δημότες με μισές αλήθειες;
Ο κ. Λεβεντάκης και η παρέα του αδυνατούν να σχεδιάσουν και να συζητήσουν. Πορεύονται με την αρχή: «βλέποντας και κάνοντας». Νομίζουν δε πως συκοφαντώντας εκθέτουν τους αντιπάλους τους. Την ανεπάρκεια και ρηχότητά τους εκθέτουν δημόσια. Κυρίως, όμως, δηλητηριάζουν τον κοινωνικό διάλογο και βλάπτουν το Δήμο.
Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. δεν έχει ακόμα αναρτηθεί. Την περιμένουμε.
Σε κάθε περίπτωση παραθέτουμε την τοποθέτησή μας στο Δ.Σ.: 
«Το οικόπεδο πάνω από τη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας αγοράστηκε με 1,7 εκατ. ευρώ από τη Ν.Α.Μ. το 2010, επί νομαρχίας Δημήτρη Δράκου, με σκοπό την κατασκευή Διοικητηρίου. Σύμφωνα με την μελέτη του προβλέπονταν, μεταξύ άλλων, 3.750 μέτρα στεγασμένων χώρων γραφείου, θέσεις στάθμευσης, αμφιθέατρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρος πρασίνου κ.α.. Σε δια περιφοράς συνεδρίαση (!) το 2020, η τετρακέφαλη τότε διοίκηση (Λεβεντάκης, Παναγιωτοπούλου, Μπακούρος, Ανδρινόπουλος) φέρατε στο ΔΣ το θέμα της αποδοχής του οικοπέδου από την Περιφέρεια και τρία χρόνια μετά μιλάμε για δήθεν αθλητικό κέντρο. Η ανάγκη Διοικητηρίου όμως παραμένει για την πόλη και το Δήμο και ο σκοπός χρήσης δεν μπορεί να αλλάξει. Σε ό,τι δε αφορά τη δημιουργία αθλοπαιδιών και παιδικής χαράς υπάρχουν χώροι σε εφαρμογή του σχεδίου πόλης. Ας λειτουργήσετε επιτέλους και την παιδική χαρά στο Σταθμό που κλείσατε. Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε εσαεί, ακριβώς για παιδική χαρά, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στο Δήμο Κυπαρισσίας επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Τάκη Αδαμόπουλου! Καταψηφίζουμε, λοιπόν, την αλλαγή χρήσης του οικοπέδου και τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση και εισήγηση. Στο χώρο πρέπει να ανεγερθεί διοικητήριο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη