Πρέπει να θυμόμαστε να ακολουθούμε και κάποιους κανόνες κατά το χειρισμό των τροφίμων και ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος και των αυγών, που αυτές τις μέρες καταναλώνονται περισσότερο.Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την Ανάσταση… και το πασχαλινό τραπέζι που φέτος δεν έχει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί τις προηγούμενες χρονιές λόγω κοροναϊού.
Πέρα από μέτρα προστασίας, πρέπει να θυμόμαστε να ακολουθούμε και κάποιους κανόνες κατά το χειρισμό των τροφίμων και ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος και των αυγών, που αυτές τις μέρες καταναλώνονται περισσότερο.
Τι να προσέξουμε
Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ:
- Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
- Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.
- ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ https://kyparissiagr.blogspot.com/2022/04/blog-post_219.html