google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Όχι στην απαξίωση -κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας

Όχι στην απαξίωση -κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας

  


“Διεκδικούμε και δικαιούμαστε μια ΓΣΕΕ, που θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, που δοκιμάζονται, και όχι παθητικός θεατής” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κανέλης, αν. γεν. γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με σύνθημα Όχι στην απαξίωση -κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας. Όχι στην εργασιακή ζούγκλα και στον εργασιακό μεσαίωνα”.

Η ανακοίνωση

Το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και κατάργησης κάθε προστασίας της εργασίας και που αφορά Συλλογικές Συμβάσεις, νομική προστασία, δομές προστασίας (ΟΜΕΔ, απολύσεις, Επιθεώρηση Εργασίας), πλαίσιο λειτουργίας (ωράρια, δικαιώματα), φαίνεται ότι εξελίσσεται «κανονικά».

Τελευταία είμαστε μάρτυρες της προσχεδιασμένης απαξίωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της εργασιακής μεταρρύθμισης Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ξεφτίζει και η εργοδοτική αυθαιρεσία που κατοχυρώνει ο ν. 4808 απειλεί να μετατρέψει σε ζούγκλα ολόκληρους κλάδους εργαζομένων. Κι όλα αυτά συντελούνται με την σιωπηρή ανοχή και την αδικαιολόγητη αδράνεια της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία πλέον στερείται και τα μέσα να επιβάλλει τη νομιμότητα.

ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ https://kyparissialive.blogspot.com/2021/11/blog-post_30.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη