google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Η βράβευση των μαθητών του ΄Β Αρσάκειου Λύκειου Ψυχικού για το έργο τους πάνω στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Για την σημαντική προσφορά, την Πολιτιστική Συνεισφορά στην Ελλάδα και για το έργο τους πάνω στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα τους τιμήθηκαν οι μαθητές της Β΄τάξης του΄Β Αρσάκειου Λύκειου Ψυχικού σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου. Η εκδήλωση αυτή για την ίδρυση της Διεθνούς Ενωσης Φίλων του Μνημείου διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 250 χρόνων από την αναγνώριση των ερειπίων στις Βάσσες της Πελοποννήσου ως ναού του Επικούριου Απόλλωνα, από τον Γάλλο περιηγητή J. Bochet (1765), καθώς και των 30 χρόνων από την ανακήρυξή του ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (1986). 
Ακολούθησε δείπνο στους κήπους του Μουσείου, για τα μέλη της Ενωσης και τους προσκεκλημένους Ελληνες και ξένους συνεργάτες και υποστηρικτές. Παρέστησαν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικκών και Πολιτισμού, καθώς επίσης του ακαδημαϊκού, επιστημονικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου - μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών Alexandre Farnoux, η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Καίτη Τζιτζικώστα, οι καθηγητές Δημήτρης Μαπϊρακτάρης, Δημήτρης Λαμρινούδης, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Ολγα Παγγαλιά, ο τ. υπουργός Νίκος Καλτεζιώτης, και ακόμη οι Μιχάλης Φωτιάδης, Βασίλης Χανδακάς, Γιώργος Κακαβάς, Δημήτρης Ξανθούλης, Φωτίκα Κυριακοπούλου, Μαρίτα Παπαρίζου, Βαλεντίνη Στεφανίδου-Ποταμιάνου, Suzan Norton, Ρίτσα Μασούρα, Αλεξάνδρα Βουβουσίρα, Σωτήριος Μπρέγιαννος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε από τον Κωστή Αιλιανό η παρουσίαση των μελών της Τιμητικής Επιτροπής και των Αρωγών Μελών της Ενωσης, οι οποίοι υπέγραψαν την περγαμηνή της ιδρυτικής διακήρυξης. Ειδικό αναμνηστικό επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την υποστήριξη που παρέχει στην Ενωση ως ανάμνηση του «Ευφρόσυνου Αγγέλματος» της ιδρύσεώς της. 
Η τελετή έληξε με την βράβευση της μαθητικής Εικονικής Πολιτιστικής Επιχείρησης του Β’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με έπαινο για την καινοτόμο εφαρμογή ψηφιακής εικονικής περιήγησης μέσω κινητής τηλεφωνίας του ναού του Επικούριου Απόλλωνα. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΕΙΚΟΝ: Βραβείο στην Εpeikon απο την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Ίλιον Μέλαθρον. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η βράβευση από τη Διεθνή Ένωση Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, δια χειρός της Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, για την πολιτιστική συνεισφορά της στη χώρα μας. Η βράβευση έλαβε χώρα την 16ην Μαϊου 2016, στο Ίλιον Μέλαθρον, παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων του διεθνούς και εθνικού πολιτιστικού και πολιτικού χώρου. 
 Το βραβείο παρέλαβαν οι μαθητές , Δάφνη-Ευαγγελία Καπνίδου, Γενική Διευθύντρια, η Πρόεδρος του Δ.Σ., Ειρήνη Αναξαγόρου, ο Διευθυντής Παραγωγής, Εμμανουήλ-Νικόλαος Σκούρης και η Υπεύθυνη καθηγήτρια, κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη. Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους μαθητές και στους καθηγητές και τόνισε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο το επιχειρηματικό εγχείρημα της Epeikon με το προϊόν Appollo. H Epeikon πλέον προχωρά μπροστά με την στήριξη και το επενδυτικό ενδιαφέρον της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα (www.friendsofepikourios.org), μέσω του Προέδρου της κ. Hans Hendrikx και την υποστήριξη της Ανώτατης Πολιτειακής Αρχής της χώρας μας, την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη