google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Η χώρα βγαίνει από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και μπαίνει σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλαμάτα. Αναγνώρισε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, είναι οδυνηρά για τον κόσμο, ταυτόχρονα όμως ανέφερε ότι είναι δίκαια κατανεμημένα, γιατί «παίρνουν λίγα από τους πολλούς και πολλά από τους λίγους». Ο Γιώργος Κατρούγκαλος το απόγευμα του Σαββάτου, στις εφτά, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη…
Ο υπουργός Εργασίας ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ αποτελεί σημαντική τομή γιατί τερματίζει, επιτέλους, μια περίοδος παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας για την έξοδο της χώρας από το φαύλο κύκλο της λιτότητας αλλά και επειδή διατυπώθηκε με καταφατικό τρόπο ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και για πρώτη φορά διαμορφώθηκε ένας όχι αόριστος αλλά συγκεκριμένος οδικός χάρτης για τη διαχείρισή του σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο. Επιπλέον ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι έχουν αρχίσει και εμφανίζονται θετικά σημάδια και στο επίπεδο της οικονομίας και στο επίπεδο της κοινωνίας. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά το 2011 η ανεργία έπεσε κάτω από το όριο του 1.000.000 ανθρώπων, όπως επίσης για πρώτη φορά μετά το 2001 οι ροές απασχόλησης, δηλαδή ο προσλήψεις έναντι των απολύσεων, έχουν σημειώσει σαφή βελτίωση. Επιπροσθέτως ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πάψει να κατέχει την χειρότερη θέση στους αρνητικούς δείκτες μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης και χαρακτηριστικά σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον η πρώτη χώρα στην ανεργία των νέων καθώς την προσπέρασε η Ισπανία. Ακόμη μίλησε για θετικές αναφορές για την οικονομική προοπτική της χώρας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, στην περαιτέρω αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών κ.ά Γενικά ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για ανάπτυξη που αφορά και την ευημερία των ανθρώπων και όχι μόνο των αριθμών.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, όπως για τον καινούργιο ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο, για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική που φαίνεται ότι προσεγγίζει την πολιτική που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για τον ΕΝΦΙΑ, για την αύξηση του ΦΠΑ κ.ά Οι απαντήσεις που έδωσε συνοψίζονται στην τοποθέτηση ότι πράγματι τα μέτρα είναι οδυνηρά, ωστόσο δεν είναι τόσο οδυνηρά όσο επιδίωκαν να είναι οι δανειστές και επιπλέον είναι μέτρα που κρίνονται δίκαια γιατί τα βάρη μοιράζονται ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Σχολίασε μάλιστα ότι «νεοφιλελεύθεροι δεν είμαστε, οι άλλοι θα έπαιρναν νεοφιλελεύθερα μέτρα και θα το ευχαριστιόντουσαν». Τέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το μεγάλο τμήμα των διαπλεκόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που ήλπιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν με την κυβέρνηση, έδωσαν τα ρέστα τους σε μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης και γκεμπελισμού, προκειμένου να μην γίνει φανερή στην κοινωνία η ποιότητα των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Για τη μετάβαση της χώρας στον ενάρετο κύκλο της οικονομίας μίλησε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λεβέντης, ενώ ο γραμματέας της Νομαρχιακής, Σπύρος Μωρακέας, υποστήριξε ότι η διαπλοκή καταβάλλει μια λυσσώδη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης, γι” αυτό και ξεκινάει μια «καμπάνια αλήθειας» που αποσκοπεί στην αποδόμηση αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι εντάσσεται και η πολιτική ομιλία που θα δώσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και απεύθυνε πρόσκληση στον κόσμο της περιοχής να την παρακολουθήσει. Στ.Μ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη