google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που υλοποιείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας παρουσιάστηκε χθες και συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Το πρόγραμμα που φέτος κλείνει τα 5 χρόνια, φέρνει τους μαθητές κοντά στα βιβλία και -το κυριότερο- τους συγγραφείς.
Μιλώντας η υπεύθυνη του προγράμματος Γεωργία Μπελογιάννη τόνισε: «Για 5η συνεχή χρονιά φιλοξενούμε στο σχολείο μας το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να είναι κοντά μας η Γιώτα Αλεξάνδρου, που θα μας ταξιδέψει μέσα απ’ τα βιβλία της σε κόσμους μαγικούς. Είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο σχολείο μας με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη απήχηση στα παιδιά. Είναι ένας θεσμός που για κανένα λόγο δεν πρέπει να σταματήσει».
 Από την πλευρά της η συγγραφέας Γιώτα Αλεξάνδρου επισήμανε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Θα συμφωνήσω, ότι είναι μία προσπάθεια, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει και να λείψει από τα σχολεία. Το βιβλίο είναι πολιτισμός, είναι ύψιστο αγαθό και δεν θα πρέπει να στερηθούν τα παιδιά το βιβλίο και ειδικά σε περιόδους οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης είναι το πρώτο που θα πρέπει να στηρίξουμε. Οπότε, μιας και έχω τη δυνατότητα μέσω και των εφημερίδων σας, θα ’θελα να παρακαλέσω και προσωπικά, αλλά και εκ μέρους όλων των συγγραφέων, τον υπουργό Παιδείας, τον κ. Φίλη, να ξανασκεφτεί την απόφασή του όσον αφορά τη φιλαναγνωσία στα σχολεία. Από κει και πέρα, έχω δει ότι έχουν ετοιμάσει τα παιδιά εξαίρετες δράσεις με αφορμή τα βιβλία μου και είναι κάτι το οποίο είναι κάτι φοβερά συγκινητικό για μένα.
Τέλος ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Τζώνης τόνισε: «Είναι ημέρες γιορτής για το σχολείο μας γιατί γίνεται η παρουσίαση του προγράμματος της φιλαναγνωσίας. Φέτος καλεσμένη μας είναι η Γιώτα Αλεξάνδρου. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα βιβλία της και παρουσιάζουν αυτό το διήμερο αυτά που διάβασαν και ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον και το ίδιο και οι δάσκαλοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι αγκάλιασαν αυτό το πρόγραμμα».
 Κ.Μπ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη