google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ Δεκάδες πολίτες και παιδιά συμμετείχαν στην δράση δεντροφύτευσης

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ Δεκάδες πολίτες και παιδιά συμμετείχαν στην δράση δεντροφύτευσης


Η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας στο πλαίσιο των ποικίλλων δράσεών του για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και την διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, συμμετείχε στην Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Με τη συνεργασία φορέων, εθελοντικών ομάδων, ιδιωτών και πολιτών, δείχνουμε πως με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε. Έτσι στη Νέα Φιγαλεία σήμερα Κυριακή από τις 10.30 το πρωί ξεκίνησε η δράση καθαρισμού και δεντροφύτευσης σε μήκος 1χλμ στην επαρχιακή οδό Θολού - Νέας Φιγαλείας - Επικουρίου Απόλλωνα, στο τμήμα Φασκομηλιά-Νέα Φιγαλεία.
 Από τις 10 το πρωί οριοθετήθηκε από εθελοντές της πολιτικής προστασίας Φιγαλείας το κομμάτι του δρόμου όπου θα λάμβανε μέρος η δράση ενώ εθελοντές με γιλέκα ασφαλείας ανέλαβαν την οδική ασφάλεια. Στη βάση της Πυροσβεστικής συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 πολίτες, κάτοικοι και παιδιά από τη Νέα Φιγαλείας, τη Φασκομηλιά, τα Πετράλωνα, του Τριάντα, το Θολό, τον Κακόβατο, το Γιαννιτσοχώρι με σκοπό να οργανωθούν και να ξεκινήσει η δεντροφύτευση 100 περίπου δέντρων. Στο σημείο υπήρχε γιατρός για κάθε ενδεχόμενο, καθώς και νερά για όλους.
Την δράση τίμησαν με την παρουσία τους o προιστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων Νίκος Γαλάνης με τους πυροσβέστες Νίκο Μπινιώρη, Άρη Μανιάτη και Ευθύμιο Τσούτα. Ο Τοπικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας Ζώης Υφαντής με τον αξιωματικό Ε.Α Τάσο Αράπογλου. Την ΠΕριφέρεια Δυτικής Ελλάδος εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος. Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας Δημήτρης Κόσσυφας και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καψής, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Κώστας Αλεξανδρόπουλος με τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Μπαλαδήμα, Αναστάσιο Αλτάνη, Μιλτιάδη Κλημαντίρη και Δημήτρη Κλημαντίρη, η πρόεδρος του Δ.Δ.Νέας Φιγαλείας Ολυμπία Κατσάμπουλα, ο πρόεδρος του Δ.Δ.Πετραλώνων Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του Π.Α.Ο Κακοβάτου Πέτρος Μπιλιώνης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιγαλείας Βασίλης Καπογιάννης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ο.Φ Χρήστος Καπλάνης με 6 εθελοντές, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φασκομηλιάς Θεόδωρος Βλάμης με το μέλος Βασίλειο Βλάμη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζουρτσάνων Αθηνών Βασίλης Γλούμης, τον Α.Ο Απόλλωνα Νέας Φιγαλείας εκπροσώπησε ο Θανάσης Καπλάνης, Γιώργος Χριστοδουλίδης και ο Νίκος Κουτσόπουλος, το δασαρχείο Ολυμπίας εκπροσώπησε ο δασοφύλακας Νίκος Καπογιάννης, για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ο αρχαιοφύλακας Νίκος Παπαγιώργος, ενώ για την Πολιτική Προστασία Φιγαλείας ο Θάνος Χουλιάρας. Το παρών έδωσε όλο το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Φιγαλείας με τους Ολυμπία Κατσάμπουλα, Θεοφάνη Κατσιώλη και Κωνσταντίνο Κρανίτη, το Α.Τ.Ζαχάρως καθ'όλη τη με περιπολικό και τον αστυνομικό Κώστα Καψή για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου με τους Καραγγελή Μαρία, Καραγγέλη Αναστασία και Δημήτρη Κοκκώνη, μαθητές από τα σχολεία της Νέας Φιγαλείας καθώς και πολλοί απλοί πολίτες. Την δράση οργάνωσαν από κοινού
Η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Νέας Φιγαλείας και την συμμετοχή των: Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου, Α.Ο. Απόλλων Νέας Φιγαλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας, Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Φιγαλείας, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, Τοπική Κοινότητα Πετραλώνων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη