google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κυπαρισσία, η αιώνια αρχόντισσα της Μεσσηνίας

Κυπαρισσία, η αιώνια αρχόντισσα της Μεσσηνίας

Αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά για την Ελλάδα είναι ότι σε κάθε γωνιά της μπορείς να βρεις απροσδόκητα ωραία μέρη και να ανακαλύψεις μυστικές ομορφιές σε περιοχές γεμάτες γοητεία.
Μια από αυτές τις περιοχές είναι και η Κυπαρισσία της Μεσσηνίας. Χτισμένη αμφιθεατρικά απλώνεται στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω ή «Ψυχρό», όπως είναι επίσης γνωστό, και προσφέρεται για μια ήρεμη απόδραση γεμίζοντας τον επισκέπτη με όμορφες εικόνες. Βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και όποιος φτάσει εκεί θα έχει την ευκαιρία να δει πολλά αξιόλογα μέρη, αμμουδερές παραλίες και να απολαύσει ωραίες γεύσεις. Η ιστορία της Κυπαρισσίας χάνεται στα βάθη της ιστορίας ενώ τα ομηρικά χρόνια ονομαζόταν «Κυπαρισσίεντας» και ανήκε στο βασίλειο της Πύλου, του βασιλιά Νέστορα. Στην Κυπαρισσία έχουν ανακαλυφθεί τάφοι της Κλασικής και Ρωμαϊκής εποχής, ενώ στην κορυφή του όρους Ψυχρό υπάρχει Φράγκικο Κάστρο.
Ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι ο Αρχαιολογικός Χώρος της Περιστεριάς, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πρωτομυκηναϊκού πολιτισμού όπως επίσης και το φαράγγι που βρίσκεται δίπλα σε αυτόν.
Το κάστρο βέβαια που δεσπόζει στην πόλη είναι αυτό που καλωσορίζει τον επισκέπτη και αποτελεί το μπαλκόνι της Κυπαρισσίας με ατελείωτη θέα ενώ τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα καλντερίμια που θα δει κανείς πιο χαμηλά να το «αγακαλιάζουν» ολοκληρώνουν την εικόνα. Η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου είναι επίσης ένα ησυχαστήριο ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικά δέντρα που θα σας γαληνέψει ενώ από τη Δεξαμενή ο επισκέπτης θα απολαύσει μια μοναδική θέα που θα του μείνει αξέχαστη. Από εκεί μπορεί να δει κανεις από μια άλλη οπτική γωνία την όμορφη πόλη της Κυπαρισσίας ενώ το μάτι του θα χαθεί στη θάλασσα.
Εκτός όμως από τα σπουδαία αξιοθέατα, η Κυπαρισσία έχει και πολύ όμορφες παραλίες που την κάνουν να αποτελεί τον ιδανικό προορισμό που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά.
Με πιο γνωστή την μεγάλη παραλία της Κυπαρισσίας, Αϊ-Λαγούδη, υπάρχουν κι άλλες είτε οργανωμένες είτε όχι που σίγουρα καλύπτουν όλα τα γούστα. Καλό Νερό, Σανί και Στόμιο είναι μερικές από αυτές και είναι ιδιαίτερα γνωστές. Αν βρεθείτε για απόδραση στην Κυπαρισσία μη διστάσετε να ρωτήσετε τους φιλόξενους κατοίκους για τα μικρά «μυστικά» της για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της περιοχής.
kuparissia1kuparissia4kuparissia3kuparissia5
Απο το newsbeast

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη