google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ: όλοι έχουμε θετό ΟΝΟΜΑ και λάθος ΕΠΩΝΥΜΟ!

ΑΡΘΡΟ: όλοι έχουμε θετό ΟΝΟΜΑ και λάθος ΕΠΩΝΥΜΟ!


Κρίμα δεν είναι (?) οι γυναίκες να έχουν ως επώνυμο αυτό του πατέρα  τους ή  του άντρα τους, λες και είναι ιδιοκτησία τους?  Διότι όπως ξέρουμε όλοι, δεν υπαρχουν γυναικεία επώνυμα, μονο αντρικά, όχι μονο στην Ελλάδα, αλλά και σ όλον τον ανδροκρατούμενο πλανήτη!
  Και είναι -επίσης- λάθος που το όνομα του καθενός, δεν το έχει διαλέξει ο ίδιος, δεν είναι δική του επιλογή, είναι θετό. Κι όμως μας ακολουθεί 'μια ζωή', το λέμε ,το ακούμε και το γράφουμε εκατομμυρια φορες.
   Για να δουμε, πως θα διορθώσουμε αυτά τα δυο λάθη...
  Πρεπει να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο, και να αναφέρονται στην ταυτότητα τουλαχιστον 2 επίσημα επώνυμα, του πατερα μας και της μητερας μας. Αυτό απαιτείτο ο σεβασμός κυρίως στη μάνα μας, διότι είμαστε σίγουρα παιδιά της, πολύ πιο σίγουρα απ ο,τι του πατερα μας.
   Αν σκεφτούμε πως εκατοντάδες άνθρωποι έχουν το ίδιο επώνυμο λόγω ενος κοινού (άντρα) προγόνου που έζησε πριν αιώνες, φαίνεται καθαρά το λάθος του επωνύμου γιατί παραβλέπει τους αλλους προγόνους. Το επώνυμο ως έννοια είναι εντελώς λάθος. Και κακώς το χρησιμοποιούν τα μέλη μιας οικογένειας για να τονώσουν τους δεσμούς τους. Αν ένας είναι συγγενής σου και αν τον εκτιμάς, τοτε δεν έχει καμμιά σημασία το ίδιο ή διαφορετικό επώνυμο. Όταν αποκτήσουμε 'με το νομο' 2 επώνυμα , αυτομάτως οι άντρες δεν θα στεναχωριούνται πλεον που η γυναικα τους έκανε κορίτσι, διότι θα συνεχίζει και αυτό το όνομα της 'οικογένειας'. Μονο τοτε θα επέλθει δηλαδή πλήρης ισότητα των δυο φύλων. Όλοι μας -επίσης- θα θυμηθούμε τους προγόνους μας και τους συγγενείς μας, απο πατερα και μητέρα. Θα είναι σαν να διπλασιάσαμε  τους συγγενείς μας.

   Πρεπει, επίσης, να θεσμοθετηθεί κατα την εφηβεία  να μπορεί ο καθένας αυτοβούλως να επιλέγει το όνομά του. Να απλουστευτούν  οι διαδικασίες για την αλλαγή του ονόματός όσων το επιθυμούν.
  Στην αρχαία Ελλάδα είχαν χιλιαδες πανέμορφα ονόματα, στην σύγχρονη το 80% του πληθυσμού είναι 10 μόνον ονόματα: Γιάννης-Γιάννα, Γιώργος-Γεωργια, Δημητρης-Δήμητρα, Κώστας-Ελένη- Μαρία , Θανάσης, κλπ. Και η αίτια είναι η επιβολή του παραλλαγμένου κρατικού 'χριστιανισμού' που κατέστρεψε την αρχαία παράδοση. Γι αυτό και γιορτάζουμε την ημερα που τιμάται ο ομώνυμος Αγιος.  Είναι κρίμα που έχουν χαθεί πολλά αρχαία ονόματα. οι Ελληνες έγιναν κομπλεξικοί, όταν ακούν 'Καλλιόπη' θυμούνται τις τουαλέτες του στρατού. Τα χριστιανικά ονόματα: Μαρια, Κωνσταντίνος,Χρήστος,κλπ, είναι περισσότερα απο τα ελληνικά: Ελένη, Αφροδίτη, Αριστομένης,κλπ.
    Στις μουσουλμανικές χώρες που η θρησκεία είναι πολύ πιο αυστηρή, εκεί υπαρχουν μονο 4-5 ονόματα: Αχμέτ, Μεχμέτ, Μαχμούντ Μαρία, κλπ.
  Υπάρχει και κάτι ακόμα χειροτερο: στα μεγαλα εργοστάσια οι εργάτες-δούλοι έχουν απλως εναν αριθμο! ,σαν να είναι μια άψυχη μηχανή...

    Αλλά υπάρχει κι άλλος λογος για να αλλάζουμε όνομα, έστω κι αν είναι ωραίο αυτό που ηδη εχουμε. Είναι κουραστικό και μονότονο να έχουμε το ίδιο όνομα 'μια ζωή'... Μια αλλαγή θα ανανέωνε τη ζωή μας. Ηδη έχει αρχίσει και γίνεται, -έστω σαν μόδα- η αλλαγή ονόματος.
    Υπάρχει , επίσης, ενα ανώτερο στάδιο στο θέμα των ονομάτων. Δεν αναφέρουμε συνεχώς το όνομα, το χρησιμοποιούμε όσο το λιγοτερο, και εστιάζουμε στην ψυχή, στην προσωπικοτητα του ατόμου. Τον αποκαλούμε όταν χρειαστεί : φίλε, φιλη, καλέ, αγαπητέ, άνθρωπε, μάγκα, μορτη, μικρέ, μεγάλε, λεβεντιά, κλπ, κλπ., κλπ. η ελληνική γλώσσα είναι πολυποίκιλη. Η του μιλάμε  χωρίς καν προσφώνηση...
  Χαίρετε μάγκες!...
      Αριστογείτων ο Κυπαρισσευς
  30-3-2015

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη