google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΜΗ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, 18 ΥΠΕΡ ΚΑΙ 5 ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΜΗ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, 18 ΥΠΕΡ ΚΑΙ 5 ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του για το τεχνικό πρόγραμμα ότι πολλές φορές αναγράφονται έργα που δεν υλοποιούνται επειδή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι το όραμα του Δήμου δηλαδή η διαχείριση της φτώχειας αλλά κάτω από την οικονομική συγκυρία αποτελεί η εκπλήρωση των καθημερινών αναγκών του, λέγοντας ότι «όταν κοιτώ στο καθρέπτη μου κάνω την αυτοκριτική μου και οικτίρω τον εαυτό μου» καθώς δεν μπορεί να υλοποιήσει το όραμα που θα επιθυμούσε. Εξήγησε ότι φέτος το πρόγραμμα θα είναι λιτό ακολουθώντας τον Προυπολογισμό, ο οποίος θα είναι ανελαστικός και θα ελέγχεται για τυχόν αποκλίσεις εκτιμώντας ότι αν καταλήξουμε σε επιτροπεία θα χάσουμε την έννοια της αυτοδιοίκησης.
Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της χώρας στον Προυπολογισμό και ένταξη έργων, καθώς θα διαμορφώνεται ανάλογα με την ροή των πόρων από το κράτος, ενώ είπε ότι προέχει η αυθυπαρξία του Δήμου μας για να μην πέσει η τροικανή επιτροπεία στους συμπολίτες μας.
Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος μίλησε για απόλυτη κατανόηση των παρατηρήσεων που τέθηκαν, ενώ απάντησε σε επιμέρους ζητήματα όπως το υδραγωγείο του Αλικοντουζίου στους  Γαργαλιάνους για το οποίο υπάρχει πίστωση από το αρμόδιο υπουργείου μέσα  από το σύνδεσμο ύδρευσης, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η πρώτη παρέμβαση της Δημοτικής αρχής αφορούσε την πόλη αυτή, λέγοντας ότι επαιτούμε στη κεντρική εξουσία για τους δημότες μας. Για το Γ. Π.Σ. Γαργαλιάνων εκτίμησε ότι τον Μάρτιο του 2013 οριστικοποιείται η λύση του μέσα από συλλογική προσπάθεια. Για τις κατατμήσεις έργων εξήγησε ότι προμήθειες θα γίνουν ανά δημοτική ενότητα βάση νόμου στηρίζοντας την τοπική οικονομία αποτελώντας πολιτική επιλογή. Επεξήγησε ότι πριν 2 χρόνια υπήρχαν λίγες ώριμες μελέτες και η πολυτέλεια της μελετολαγνείας δεν υπάρχει, ενώ για οδικούς άξονες είπε ότι θα καταβληθεί το καλύτερο δυνατόν.  Για έργα στη Τριπύλα μίλησε τέλος ο Δήμαρχος ρωτώντας να το καταψηφίσει ο κ. Βασιλόπουλος θεωρώντας ότι έργα υπάρχουν και απορεί πως δεν τα δέχεται ο Πρόεδρος της Τ.Κ., λέγοντας ότι δεν είναι ευτυχισμένος με το πρόγραμμα το οποίο θα επανεξετάζεται διαρκώς από το Δ.Σ. ζητώντας από το Σώμα να το επικυρώσει.
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ- ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ...
Το μόρφωμα του προγράμματος ανέλυσε ο κ. Τσίγγανος λέγοντας ότι οι εισροές στο Δήμο εξελίχθηκαν χειρότερα φέτος με αποτέλεσμα τη νέα χρονιά να υπάρχει προοπτική μόνο για την ΣΑΤΑ τους επόμενους μήνες  η οποία είναι μεγαλύτερη, όχι όμως για την συνολική εικόνα του Δήμου η οποία στηρίζεται στο ΕΣΠΑ, Μπαλτατζής και έργα που υλοποιεί ύψους 4 εκ. ευρώ χωρίς ακόμα να έχουν εγκριθεί όλα τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη.  Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό έργων θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις βάση των οικονομικών στοιχείων, μιλώντας για προμήθειες ανά Δημοτική ενότητα το επόμενο διάστημα.  Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν διευκρινίσεις για ορισμένους κωδικούς έργων αλλά και απευθείας αναθέσεις έργων σε δημοτικές ενότητες, ενώ η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το όριο αναθέσεων δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη