google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΕΡΓΩΝ ΕΙΔΕ Ο ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΕΡΓΩΝ ΕΙΔΕ Ο ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Μπασδάνης στη συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα ζήτησε να εφαρμοστεί οικονομία κλίμακας υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει προχειρότητα μαρτυρά το έλλειμμα του τεχνικού προγράμματος, ενώ μίλησε για τεμαχισμό έργων χωρίς πρόγραμμα ενώ μετέφερε στο Δ.Σ. ότι σε επιτροπή παραλαβής έργων για το έργο του βιολογικού στα Φιλιατρά, έμεινε έκπληκτος για νέες εργασίες σε έργο που δούλευε ήδη. Μάλιστα είπε ότι αρκετά ποσά είναι λάθος και δεν έχουν σωστές αναλογίες σε θέματα υλοποίησης και επισκευής έργων. Σε ότι αφορά την καθαριότητα μίλησε για ζώνες πυρασφάλειας και αγροτική οδοποιία υποβάλλοντας ερωτήσεις, ενώ είπε ότι τελειωμένα έργα εμφανίζονται ως συνεχιζόμενα, ενώ απευθυνόμενος στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ζήτησε να γίνουν διευκρινίσεις, ενώ εκτίμησε ότι  ο Δήμος στέρεψε από πλευράς μελετών, ενώ ξοδεύτηκαν ποσά για τεχνικό σύμβουλο στο βιολογικό το οποίο ποτέ δεν είδε το Δ.Σ. Για το θέμα του λιμανιού Κυπαρισσίας έγινε αναφορά στο μάστερ πλαν που εκπονεί η περιφέρεια Πελοποννήσου με την βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών. Χαρακτήρισε λιτό το πρόγραμμα λόγω οικονομικής δυσπραγίας αλλά για τις απαντήσεις που έλαβε είναι προχειρότατο σε βαθμό που το πρόχειρο ακυρώνει το λιτό! Ζήτησε τεχνικό πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης προσαρμοσμένο στις σημερινές απαιτήσεις με στόχους και ρεαλισμό, καταλήγοντας ότι είναι χύμα κατάσταση και το τεχνικό πρόγραμμα δεν αποτελεί άλλοθι για την διοίκηση του Δήμου, καταλήγοντας ότι το ψηφίζει με δίλλημα και όχι με την καρδιά.
Ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε για λιτό πρόγραμμα ενώ έθιξε την απουσία παιδικής χαράς στη Κυπαρισσία εδώ και 8 χρόνια η οποία εντάχθηκε μόνο για το 2013, ενώ για το έργο Κυπαρισσία-Αρμενιοί-Φαρακλάδα αλλά και το έργο Περδικονέρι-Μάλη που θα μπορούσε ως νότιος άξονας να περιληφθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ ζήτησε να στρωθούν δρόμοι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο οι οποίοι είναι σε άθλια κατάσταση για να υλοποιηθούν αναπτυξιακά έργα, μιλώντας για επιλεκτικές μεθοδεύσεις σε έργα κάνοντας αναφορά στο έργο της Πολυθέας με συγκεκριμένη χρηματοδότηση από υπουργείο, ζητώντας να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός, ενώ ζήτησε να ασφαλτοστρωθούν δρόμοι ελάχιστων μέτρων που δεν κοστίζουν χρήματα και ποσά σε διαμερίσματα όπως ο άξονας Βρύσες-Μουριατάδα. Για ρεαλιστικό πρόγραμμα έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Μερκούρης με βασικούς πυλώνες οδικούς άξονες εξηγώντας κωδικούς έργων ανά δημοτική ενότητα, ενώ για τα σχολεία τα οποία απαιτούν συντηρήσεις με ελάχιστα ποσά, ενώ για τη ΧΑΔΑ Κοπανακίου είπε ότι δεν έχουν δοθεί ποσά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη