google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σκληρή απάντηση Μερκούρη σε επιστολή Μπάλτα για τα δημοιτικά

Σκληρή απάντηση Μερκούρη σε επιστολή Μπάλτα για τα δημοιτικά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν. ΜΠΑΛΤΑ
Αγαπητέ Νίκο,
Με έκπληξη και κατάπληξη διάβασα την «καταγγελτική» επιστολή σου στην «Ελευθερία». Και θέτω τον όρο καταγγελτική εντός εισαγωγικών, αφού, ως μετά μεγάλης λύπης μου διαπιστώνω, στην παγίως αγωνιώδη προσπάθειά σου να επανακτήσεις έναν θεσμικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα (η οποία καθίσταται πλέον πρόδηλη δια της ιδιότητος, υπό την οποία επιλέγεις να υπογράφεις, βλ. «πρώην δημοτικός σύμβουλος»), ευρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση, όταν ομιλείς ταυτόχρονα σχετικά με φλοτέρ, παραστατικά δημάρχου και αντιδημάρχων, γουρνοπούλες, πολιτιστικά, έλλειψη ευαισθησίας κ.λ.π. κ.λ.π.. Προκαταβολικά, λοιπόν, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους δημότες και αναγνώστες της παρούσας επιστολής – απάντησής μου, αφού αναγκάζομαι για πολλοστή φορά χάριν αποκατάστασης της αλήθειας να ασχολούμαι ουσιαστικά με τις προσωπικές σου φιλοδοξίες απαντώντας σε κραυγαλέως ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες σου.
Αρχικά, ως προς τα καταγγελόμενα σχετικά με το αναφερόμενο πρόβλημα υδροδότησης στην τοπική ενότητα Σιτοχωρίου, η δημοτική αρχή ουδέποτε μίλησε δια οιουδήποτε αντιπροσώπου της για έλλειψη χρημάτων, αφού στην προκείμενη περίπτωση ουδόλως χρειάζονταν για την αποκατάσταση των υφισταμένων τεχνικών βλαβών. Οφείλω να σε ενημερώσω, αφού ως απλός επισκέπτης της ως άνω Τοπικής Κοινότητας λογικώς δεν θα το γνωρίζεις, ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναθέσει τη συντήρηση των αντλιοστασίων σε άνθρωπο ειδήμονα, υπεύθυνο και έμπειρο, ο οποίος επί πολλά έτη τώρα παρέχει τις υπηρεσίες του στο Δήμο και επισκέφθηκε το αντλιοστάσιο του Σιτοχωρίου έξι φορές. Περισσότερες δε από δέκα φορές το έχει επισκεφθεί υπάλληλος της Δ.Ε Αετού και δύο φορές εγώ προσωπικά. Θα επιθυμούσα δε στο σημείο τούτο να επισημάνω ότι ο ως άνω ειδήμων ουδόλως είχε λάβει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις, επειδή τα σχετικά ποσά είχαν διατεθεί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε γουρνοπούλες!
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το συντηρητή, δεν ήταν και δεν είναι το φλοτέρ, αφού εξακολουθεί να υφίσταται ως πρόβλημα και ουδέποτε ετέθη θέμα αντικατάστασής του. Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τον ειδικό, εντοπίζεται στην πτώση της τάσης του ρεύματος ή στον ομαλό εκκινητή. Πρόκειται για τεχνικό ζήτημα, το οποίο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς ο συντηρητής και αυτόν είμαι υποχρεωμένος να συμβουλεύομαι. Το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί νομίζω ότι περίτρανα δικαιώνει την άποψη αυτή. Ουδέποτε δε υποδείξαμε σε κατοίκους του χωριού να μεταβούν στο αντλιοστάσιο και όποιος εξ αυτών έλαβε τέτοια πρωτοβουλία είναι προφανές ότι ενήργησε αυθαίρετα και παράνομα. Παράλληλα, αναφορικά με τον καθαρισμό της δεξαμενής αυτός δεν ήταν επείγων. αλλά ούτε και απαραίτητος, αφού, ως καλώς γνωρίζεις, τα ύδατα χλωριώνονται και εξετάζονται στα αναλυτικά εργαστήρια και ουδέποτε μέχρι στιγμής έχει ανακύψει το οιοδήποτε πρόβλημα. Η πρωτοβουλία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας, συνεπώς, είναι αναμφίβολα αξιέπαινη, πλήν όμως σε καμία περίπτωση δεν έλαβε χώρα μετά από υπόδειξη της δημοτικής αρχής. Είναι δε επιεικώς απαράδεκτο να διατυμπανίζεις παραπονούμενος ότι διετέθησαν και εκατό ευρώ για το χωριό από τους κατοίκους.
Επιπλέον, αναφορικά με την καταγγελλόμενη δυσλειτουργία του Δήμου θα ήταν φρόνιμο ενόψει της εξ αποστάσεως (δια αλληλογραφίας στον τοπικό τύπο…!) σχέσης που διατηρείς με αυτόν να παραχωρείς ευκαιρίες για κριτική στους διαβιούντες στον Δήμο δημότες, αφού μόνο η κριτική των τελευταίων μπορεί να είναι ακριβής και να αποδειχθεί εποικοδομητική για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα! Όσο δε για τα παραστατικά του Δημάρχου και των αντιδημάρχων θα σε παρότρυνα, προκειμένου να μην γελοιοποιείσαι-κατά την ταπεινή μου άποψη- εκστομίζοντας ανακρίβειες, να προβείς στην οιαδήποτε κριτική, αφού μεριμνήσεις πρώτα να ενημερωθείς σχετικώς (ά. 8 παρ. 14 ν. 2592/1998 και ά. 14 Ν. 3865/2010). Όταν, δηλαδή, μας γίνεται παρακράτηση του 70% της σύνταξής μας, εμείς δεν πρέπει να ζήσουμε; Αυτά που παίρνουμε είναι λιγότερα από αυτά που μας παρακρατούν! Εάν, λοιπόν, εσύ διαθέτεις πολιτική ευθιξία, την οποία όπως διατείνεσαι δεν την βρίσκεις σε εμάς, σε καλώ δημοσίως να παραχωρήσεις τις αποδοχές σου στο Δήμο ή την πολιτεία και μην παρουσιάζεσαι γενναιόδωρος σε ξένες υποθέσεις.
Κατά δε τα λοιπά, διερωτώμαι εντονότατα ποιος σε ενημέρωσε εσένα ότι το κοιμητήριο, νεκροταφείο κατ’ εσένα, δεν καθαρίστηκε; Τι αρνηθήκαμε στον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Αντίθετα, έχουμε τις καλύτερες θετικές κριτικές δεχθεί για την άμεση ανταπόκριση στα όποια προβλήματα του χωριού. Στον πρόσφατο έλεγχο του δημοτικού φωτισμού αντικαταστήσαμε μόνο δύο λαμπτήρες. Πού εντοπίζεται, επομένως, το πρόβλημα; Ενόψει τούτων φρονώ πως κατά την πάγια τακτική σου αρέσκεσαι το ελάσσον να το παρουσιάζεις ως μείζον χάριν των εντυπώσεων.
Το αν θα επιλέξω να συγκρουστώ ή όχι με το Δήμαρχο ουδόλως σε αφορά, αφού δεν είσαι αρμόδιος να προβαίνεις σε οιαδήποτε τέτοιου είδους υπόδειξη. Η όποια αντίδρασή μου θα γίνει στα αρμόδια όργανα και δεν θα λειτουργήσω ως λειτούργησες εσύ ως δημοτικός σύμβουλος κατά το παρελθόν. Γουρνοπούλες και φαγοπότια είναι έξω από τη δική μου νοοτροπία, αλλά δυστυχώς τέτοιες πρακτικές πληρώνουμε σήμερα. Και επιτέλους, σε εκλιπαρώ να αποφασίσεις εν τέλει αν θα επιθυμούσες εμείς οι αντιπρόσωποι της δημοτικής αρχής να δίνουμε το παρόν ή να κρυβόμαστε.
Τέλος, θα σου έλεγα ότι θα ήσουν πιο χρήσιμος καταθέτοντας προτάσεις και όχι επικριτικός για πράγματα και σε ζητήματα που δεν αντέχουν στη βάσανο της κριτικής.
Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αετού,
Γιάννης Μερκούρης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη