google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δέσμη προτάσεων για ανάδειξη της Άνω Πόλης και εκλογές στον ιστορικό Πλάτανο

Δέσμη προτάσεων για ανάδειξη της Άνω Πόλης και εκλογές στον ιστορικό Πλάτανο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ με αρχαιρεσίες αλλά και συζήτηση για τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή της Άνω Πόλης πραγματοποίησε ο Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας με σκοπό την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την παρουσία των μελών όπου τέθηκαν ζητήματα και προτάσεις ενέργειες του νέου Δ.Σ. καθώς και δέσμη προτάσεων που θα υποβληθεί στο Δήμο Τριφυλίας και τους αρμόδιους φορείς. Αρκετοί κάτοικοι αλλά και απόδημοι έθεσαν συγκεκριμένες ιδέες για την αξιοποίηση της περιοχής που αφορούν το οίκημα Κάμπρα απέναντι από τον Πλάτανο που έχει δωρηθεί στο Δήμο ο οποίος πρόσφατα γκρέμισε την ανώγειο κατοικία που κινδύνευε με κατάρρευση, το Κάστρο των Γιγάντων για το οποίο εκκρεμούν μελέτες χωρίς να υλοποιούνται εδώ και χρόνια, ενώ εκτέθηκαν θέματα που αφορούν ζητήματα αρχαιολογικής φύσεως για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπηρεσιών καθώς πολλές φορές αυτοδιοίκηση και αρχαιολογία έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τη περιοχή. Όμως υπήρξαν και προτάσεις για την τουριστική αξιοποίηση της Άνω Πόλης η οποία αποτελεί τουριστικό προιόν. Αρκετά μέλη του Συλλόγου έθεσαν θέματα στον Αντιδήμαρχο κ. Παν. Τσίγγανο, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου 'Αρκαδιά' Ηλίας Γιαννόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Παν. Τσάκος και το μέλος της επιτροπής διαβούλευσης που εκπροσωπεί 2 αθλητικούς συλλόγους.
Σε ότι αφορά την δέσμη 5 προτάσεων που επεξεργάστηκε ο Σύλλογος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αξιοποίηση με παράλληλη ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Άνω Πόλης με ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, η δημοπράτηση έργων για την αναστήλωση του Κάστρου των Γιγάντων, η τουριστική ανάδειξη της περιοχής με τουριστικό περίπτερο στην είσοδο του κάστρου αλλά και η προβολή με συγκεκριμένους τρόπους, η διαφύλαξη των τοποθεσιών που έχουν ιστορική αξία, αλλά και οι προοπτικές ανάδειξης ιστορικών κτιρίων που έζησαν Τριφύλιοι λόγιοι που παραμένουν ξεχασμένοι όπως ο Νίκος Κατσαρός και τόσοι άλλοι. Αμέσως μετά ο Σύλλογος προχώρησε σε εκλογή εξελεγκτικής επιτροπής και διενέργειας Εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. παρουσία του απερχόμενου προεδρείου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη