google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Βιολογικός Κυπαρισσίας και οι τοπικές ενστάσεις

Ο Βιολογικός Κυπαρισσίας και οι τοπικές ενστάσεις

ΤΟ ΕΡΓΟ του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας είναι τόσο μεγάλο και τόσο απαραίτητο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που δεν… χωράει σε μικροπρέπειες, μικροκομματισμούς και μικροψυχίες.
Ολοι γνωρίζουμε τις συνέπειες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το «φρένο» στην ανάπτυξη εξ αυτού του λόγου. Ολοι γνωρίζουμε τις πολύχρονες προσπάθειες πολλών και επωνύμων και τα εμπόδια άλλων επωνύμων και ανωνύμων.
Ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος έχει απόλυτο δίκιο στα γραφόμενά του, καθ’ ότι η συμβολή του υπήρξε καταλυτική, όπως και του αείμνηστου Τάκη Αδαμόπουλου, επί δημαρχοντίας του οποίου ξεκίνησαν οι προσπάθειες, με πρωτεργάτη τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αξέχαστο Διονύση Πιτταρά. Βεβαίως και πολλοί άλλοι από διάφορες θέσεις στήριξαν το πολύπαθο έργο, το οποίο για να λέμε όλη την αλήθεια θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί προ δεκαετίας! Ας όψονται όμως οι κοντόφθαλμοι, τα εμπόδια των οποίων πλήρωσε ακριβά ο τόπος. Όμως τέλος καλό όλα καλά και τώρα όλοι μαζί για να πάει μπροστά η Τριφυλία. Έχει όλα τα προσόντα, μεγάλες δυνατότητες, δυναμική ανάπτυξης και προοπτικές ευοίωνες.
Το ’χω γράψει επανειλημένως: Η Τριφυλία είναι δυνατή και μπορεί καλύτερα αν αφήσουν θεσμοί και πρόσωπα στην άκρη τις προσωπικές διαφορές και τις μικροκομματικές και μικρόψυχες λογικές. Όσοι δεν μπορούν ας κάτσουν στην άκρη…
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ - ΦΩΝΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη