google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το ενωτικό Ψήφισμα του Δ.Σ. Τριφυλίας για το Νοσοκομείο

Το ενωτικό Ψήφισμα του Δ.Σ. Τριφυλίας για το Νοσοκομείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην έκτακτη συνεδρίαση του της 21ης Φεβρουαρίου 2012 με την παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών Συλλογικών οργάνων, ομόφωνα αποφασίζει:
1. Εκφράζει την οργή του και την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που καταργεί τη νομική προσωπικότητα και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Είναι προφανές ότι η δημιουργία μιας νέας οργανικής μονάδας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας που θα έχει ενιαίο οργανισμό και ενιαίες οργανικές θέσεις δημιουργεί συνθήκες που άμεσα ή έμμεσα οδηγούν στην υποβάθμιση της λειτουργίας του.
2. Υπογραμμίζει και πάλι ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή κυρίως στον τουριστικό και αγροτικό τομέα με πληθυσμό που ξεπερνάει τις 50 χιλιάδες κατοίκους. Οι αποστάσεις άλλωστε από τα γειτνιάζοντα νοσοκομεία ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 100 χιλιόμετρα, έτσι ώστε να εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι για τους ασθενούντες κατοίκους της περιοχής και μάλιστα των επειγόντων περιστατικών, έχει φανεί χρησιμότατο μέχρι τώρα, λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία η μονάδα του τεχνητού νεφρού και δεν πρέπει με τίποτα να θιγεί η αξιοπιστία και η λειτουργικότητά του.
3. Ερμηνεύοντας την ομόθυμη βούληση του λαού της Τριφυλίας διατρανώνει την απόφασή του από κοινού με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να κλιμακώσει τον αγώνα του για την αποτροπή οποιασδήποτε δυσμενούς εξέλιξης.
4. Καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας και να μην προχωρήσει σε οριζόντιες ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μη θιγεί ο αριθμός των κλινικών και των κλινών, να διασφαλισθούν οι θέσεις του Ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και να προβλεφθεί ίδιος προϋπολογισμός. Το αίτημα που προβάλλεται και διεκδικείται σε αντίθεση με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
5. Το ψήφισμα αυτό θα επιδοθεί στην κυβέρνηση, στη βουλή, στα πολιτικά κόμματα, στην περιφέρεια και στα πολιτικά πρόσωπα του νομού, καλούμενα να βγουν υποστηρικτικά στο συγκεκριμένο αίτημα.
6. Η Εκτελεστική Επιτροπή διευρυμένη με τους επικεφαλής των παρατάξεων θα προβεί σε κάθε πρόσφορη διαδικασία για την επίτευξη των στόχων της σημερινής απόφασης:
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη