google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι Κινέζοι είδαν την ανωτερότητα και ποιότητα του Τριφυλιακού ελαιολάδου

Οι Κινέζοι είδαν την ανωτερότητα και ποιότητα του Τριφυλιακού ελαιολάδου

Κινέζοι δημοσιογράφοι μαγεύτηκαν χθες το απόγευμα από τις γεύσεις της περιοχής μας αλλά και στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, για να δουν από κοντά τον τρόπο παραγωγής του ελαιολάδου και της ελιάς. Την κινεζική αποστολή συνοδεύουν στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Γιώργο Κανελλόπουλο.
Οι Κινέζοι επισκέπτες επισκέφθηκαν στο Καλονερό το σύγχρονο ελαιοτριβείο δύο φάσεων των Αδερφών Μπαρτζελιώτη προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για την συλλογή των σάκων με τις ελιές, την διατήρηση σε αποθηκευτικούς χώρους, την έκθλιψη της ελιάς, την παραγωγική διαδικασία αλλά και την τυποποίηση του τοπικού προιόντος που φέρει την διακριτική ονομασία 'Ζωή'.
Νωρίτερα, βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπάτος, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, καθώς και τυποποιητές – εξαγωγείς ελαιολάδου. Εκεί ενημερώθηκαν για τους «Δρόμους της Ελιάς», την παγκόσμια πολιτιστική διαδρομή, που έχει αναγνωριστεί από την Unesco και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το βράδυ, το Επιμελητήριο είχε προγραμματίσει και δείπνο για τους επισκέπτες σε παραδοσιακή ταβέρνα της Καλαμάτας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη