google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η κοινωνική οικονομία απάντηση στην κρίση

Η κοινωνική οικονομία απάντηση στην κρίση

Η κοινωνική οικονομία θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στη βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα - μια κρίση η οποία προέρχεται αφ’ ενός από λανθασμένες πολιτικές επιλογές και την παθογένεια της ελληνικής διοίκησης και, αφ’ ετέρου, αποτελεί εγγενές και κυκλικά επαναλαμβανόμενο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση «Οικονομική Κρίση: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εναλλακτικές Μορφές Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής Υγείας – Πρόνοιας.
Ομιλητές ήταν ο Διονύσης Θωμάς αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας, ο Θόδωρος Τσέκος γενικός γραμματέας Κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Δραγασάκης με την ιδιότητά του ως οικονομολόγου.
Την εκδήλωση, που διοργάνωσε το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του ΟΕΕ, συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Στέφανος Γιακουμάτος, προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Χαιρέτισαν οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, ο Νικόλαος Τσίτας, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη