google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το καρπούζι Τριφυλίας κερδίζει όλο και περισσότερες αγορές

Το καρπούζι Τριφυλίας κερδίζει όλο και περισσότερες αγορές

Μετά τα πρώτα φορτία καρπουζιού από θερμοκηπιακές καλλιέργειες κυρίως, ξεκινά αυτές τις μέρες συστηματικά η συγκομιδή και από τις υπαίθριες καλλιέργειες, η οποία αναμένεται να εντατικοποιηθεί προς το τέλος του μήνα.
Συμφωνα με την 'Ελευθερία' Φέτος φαίνεται ότι είναι μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες, καθώς οι βροχοπτώσεις και το κρύο επηρέασαν τα καρπούζια την περίοδο της καρπόδεσης, με αποτέλεσμα αυτή να καθυστερήσει. Ετσι οι παραγωγοί περιμένουν μια πιο όψιμη χρονιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μας είπαν επίσης ότι και η παραγωγή πιστεύουν ότι θα είναι μειωμένη εξαιτίας αυτών των παραγόντων, ευελπιστούν όμως να είναι καλύτερες οι τιμές και να ανταμείψουν τους κόπους τους. Καθώς όμως ακόμη η συγκομιδή δεν έχει ξεκινήσει κανονικά, οι καρπουζοπαραγωγοί δεν μπορούν να μιλήσουν για τιμές, αφού αυτές διαμορφώνονται την περίοδο της συγκομιδής και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.
Εν αναμονή λοιπόν της συγκομιδής ενός από τα σημαντικότερα για την περιοχή της Τριφυλίας, μιλήσαμε με παραγωγούς καρπουζιού στην περιοχή και μας εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη