google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίσκεψη Τατούλη σε ΧΑΔΑ Φιλιατρών, Φράγμα και εθνικό δρόμο προς Ρωμανού

Επίσκεψη Τατούλη σε ΧΑΔΑ Φιλιατρών, Φράγμα και εθνικό δρόμο προς Ρωμανού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στη Τριφυλία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοπόννήσου τόσο στον ΧΑΔΑ Φιλιατρών, όσο στο εργοτάξιο του Φιλιατρινού φράγματος καθώς και στο δρόμο Γαργαλιάνοι- Ρωμανού, συνοδευόμενος απο την θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου, τον κ. Χρήστο Μαλαπάνη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο, τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κόλλιας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τον Προιστάμενο της ΔΕΚΕ κ. Γ. Παπαηλιού με τα αποτελέσματα της επίσκεψης να κρινονται πολύ θετικά.
Ο κ. Τατούλης, στη περιηγησή του είδε απο κοντά την υλοπίηση έργων ενώ σε δηλώσιες του επανέλαβε την ταύτιση απόψεων με το κ. Δήμαρχο σε αναπτυξιακά έργα με δεδομένη την αρωγή του ίδιου και της Περιφέρειας για την επιτάχυνση σοβαρών έργων σε συμπόρευση με τις τοπικές Αρχές για την υλοποίησή τους. Είπε ότι η Τριφυλία είναι για τη Περιφέρεια «ο σημαντικός σταθμός για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και το μέλλον του που θα κριθεί απο ανάλογες τεράστιας σημασίας υποδομές».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΔΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΝΟΗΜΑ...
Αρχικά οι παράγοντες συνόδευσαν τον κ. Τατούλη στον ΧΑΔΑ των Φιλιατρών, όπου και συζήτησε με τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ Γιώργο Παπαηλιού, το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, όχι μόνο την αποκατάσταση της χωματερής όπως είναι οι οδηγίες της Ε..Ε, αλλά και η πιθανή εγκατάσταση του μπαλετοποιητή των απορριμμάτων της διαχειριστικής ενότητας Τριφυλίας. Ο δήμαρχος Τριφυλίας συνεργάστηκε με τον Πριστάμενο της ΔΕΚΕ ερωτώμενος αν η περιχοή μπορει να δεχθει λόγω του ποταμού που έχει στο βάθος του ΧΑΔΑ τον δεματοποιητή. Ο κ. Παπαηλιού θεώρησε ότι η περιοχή είναι άριστη, ενώ για την ηλεκτορδότηση του μπαλοποιητή, τονίστηκε ότι 600 μέτρα περίπου από την τοποθεσία διέρχεται γραμμή της ΔΕΗ και με λίγες κολώνες το ρεύμα μεταφέρεται εκεί.
Απο τη πλευρά του ο περιφερειάρχης μίλησε για το ιδιοκτησιακό ζήτημα, απαιτώντας να ετοιμαστέι ένα τοπογραφικό εκφράζοντας την πεποίθηση ότι εκεινο που απασχολει την Περιφέρεια άμεσα είναι η αποκατάσταση και ανάπλαση του ΧΑΔΑ εξηγώντας ότι «οι Δήμοι που πρωτοστατούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, θα έχουν προτεραιότητα…». Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης μετέβη στη Χριστιανούπολη, επισκεπτόμενος τον Ιστορικό Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, για την αποκατάσταση του με μια μεγάλη δημοπρασία δεδομένου ότι σύντομα αναμένεται μεσω ΕΣΠΑ να ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπενθύμισε ότι για τον ίδιο αποτελει ένα έργο για το οποίο έδωσε ένα στοίχημα για την επίτευξή του ως υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού. Φυσικά αμεσως μετα επισκέφθηκε το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Χριστιανούπολης, στα γραφεία της Κοινοπραξίας που υλοποιείκατασκευή του φράγματος στο Φιλιατρινό ποταμό. Ο περιφερειάρχης συζήτησε με τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας, Βαγγέλη Αντωνίου και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, οι οποίοι τον κατατόπισαν για τις εργασίες που εκτλεούνται καθώς, το έργο εκτιμάται ότι εφόσον τρέξουν οι διαδικασίες θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2013...
ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Σε αυτό το σημείο ο περιφερειάρχης σχετικά με την προώθηση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», επανέλαβε ότι «η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη». Ο δήμαρχος έθεσε επίσης το θέμα με τη καταστροφή του οδοστρώματος, σε κάποια σημεία, από τα βαρέως τύπου οχήματα, κάτι για το οποίο υπάρχει συνεργασία με σκοπό την αποκατάσταση.
Στο φράγμα που επισκέφθηκε ο κ. Τατούλης δηλωσε εξάλλου ότι: «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, στρατηγικού σχεδιασμού για την περιοχή και μην ξεχνάμε ότι αυτό βρίσκεται μέσα στον κορμό της αγροτικής ανάπτυξης μιας ιδιαίτερης περιοχής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είναι η ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών και της Τριφυλίας και είναι ένα έργο, που για εμάς, είναι οδοδείκτης!». Εξήγησε ότι αυτή την στιγμή η Περιφέρεια παρακολουθει στενά ο έργο καθώς «βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με την πολιτική ηγεσία ώστε να έχουμε και την ευθύνη διοίκησης του έργου και πολύ σύντομα θα έχουμε αυτή την ανακοίνωση. Από την άλλη μεριά, οι δικές μας οι υπηρεσίες είναι πολύ έμπειρες, ώστε να διευκολύνουν πάρα πολύ το μεγάλο ζήτημα των απαλλοτριώσεων…».
Πάντως ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι «μιλάμε για τον ταμιευτήρα, το βασικό είναι και το θέμα των δικτύων, για να μπορέσει πραγματικά να παίξει ένα σημαντικό ρόλο…».
Για την επίσκεψη στον ΧΑΔΑ Φιλιατρών ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι: «Βρεθήκαμε εδώ για να δούμε την περιοχή και αφού συζητήσαμε, ουσιαστικά θεωρώ ότι είμαστε σε μια πολύ κοντινή λύση για να επιτύχουμε τους στόχους αυτής της πολιτικής, που εδώ και καιρό έχουμε πει και σήμερα γίνεται πολιτική, πλέον, για όλη τη χώρα, προκειμένου να υπάρξει μία προσωρινή διευθέτηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και από την άλλη μεριά να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπλάσουμε την χωματερή και να την αποδώσουμε στους κατοίκους και το περιβάλλον».
Για το δρόμο «Γαργαλιάνοι – Ρωμανός», που είδε απο κοντά τις εργασίες, εκτίμησε ότι αυτή την εποχή εξελίσσεται ικανοποιητικά συμπληρώνοντας ότι: «Κερδίσαμε αυτό το δρόμο, δε χάθηκε αυτός ο δρόμος. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και ο ανάδοχος πολύ σύντομα θα συνεχίσει όλες τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να είναι συνεπής με την ανάθεση της εργολαβίας».
ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος Τριφυλίας επιβεβαίωσε την στενή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αλλα και την έντονη παρουσία του κ. Τατούλη για τα έργα στην Τριφυλία έχοντας συνολική εικόνα της κατάστασης, ευχαριστώντας παράλληλα και τους δύο αντιπεριφερειάρχες, την κα Νικολάκου και τον κ. Μαλαπάνη, για τη αγαστή επαφή που έχουν σε τέτοια θέματα. Είπε ότι το φράγμα θα αποτελέσει το μέλλον της αγροτικής οικονομίας και θα ενισχύσει την τοπική μας οικονομία.
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Κόλλιας επισήμανε ότι : «Εμείς στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε την προσπάθεια αυτή, αναλαμβάνοντας, μεσοπρόθεσμα, το βάρος που μας αναλογεί… Τα σκουπίδια εμείς τα παράγουμε και τα σκουπίδια εμείς πρέπει να τα διαχειριστούμε!»
Για το ΧΑΔΑ των Φιλιατρών και τον μπαλοποιητή των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας υποστήριξε ότι «υπάρχουν προηγούμενες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, επανεξετάζουμε το θέμα και προσπαθούμε για την καλύτερη λύση».
Τέλος τέθηκαν σε επαφές θέματα η άμεση προώθηση της μελέτης για το δρόμο Φιλιατρών – Γαργαλιάνων για ένταξη στο ΕΣΠΑ, το θέμα του Βιολογικού των Γαργαλιάνων και του Λυκείου των Γαργαλιάνων. Τον κ. Τατούλη με την ουσιαστική αναφορά του στη Τριφυλία έδωσαν το παρών η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος, Τάσος Πούλος και Γιάννης Φιλντίσης, η δημοτική σύμβουλος Βιβή Παντελάκη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη