google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η πυρηνική ενέργεια στο επίκεντρο ημερίδας με διακεκριμένους ομιλητές

Η πυρηνική ενέργεια στο επίκεντρο ημερίδας με διακεκριμένους ομιλητές

ME μια εκδήλωση που θα προκαλέσει ενδιαφέρον για το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας στον κόσμο και θα ολοκληρωθέι με συζήτηση πραγματοποείται στην Κυπαρισσία.
Πιο αναλυτικά ο ΜΕΣΚ σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας πραγματοποποιούν απο κοινού την εκδήλωση σήμερα Σάββατο 21 Μαίου και ώρα 8 μ.μ. με θέμα "Από τη Χιροσίμα στο Τσερνόμπιλ & στη Φουκοσίμα" (οι επιπτώσεις της πυρηνικής εποχής στην υγεία και το περιβάλλον). Η ημερίδα διεξάγεται όπως είναι γνωστόν στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης" στην παραλία Κυπαρισσίας.
Ομιλητές στην ημερίδα είναι διακεκριμένοι καθηγητές όπως οι ακ΄λουθοι:
- Κατσαρός Νίκος, τ. Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και στο Πανεπιστήμιο Maryland των ΗΠΑ με ειδικότητα στη ραδιοχημεία, πυρηνική χημεία, χημεία περιβάλλοντος, χημεία τροφίμων, τ. Διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΦΕ του "Δημόκριτου" και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο Φυσικοχημείας του ΕΚΕΦΕ του "Δημόκριτου", Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Ε.Ε. και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων.
- Αρβανίτη-Σωτηροπούλου Μαρία, Πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής" που αποτελεί τον ελληνικό κλάδο της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης (1985) "International Physicians for the Prevention of Nuclear War" (IPPNW), μέλος του κεντρικού συμβουλίου της IPPNW και μέλος του Ευρωπαϊκού Κλάδου, Γεννική Γραμματέας του "Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών Παγκοσμιοποίησης"
- Kawasaki Akira, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΜΚΟ "Το πλοίο της Ειρήνης" και τ. Πρόεδρος της Διεθνούς Εκστρατείας για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και μετέπειτα μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την κατάργηση των πυρηνικών.
- οι 2 Hibakusha (ΟΣΟΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ): Fujimori Toshiki, Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων της Ατομικής Βόμβας στην περιφέρεια Ναγκάνο, και Matsura Hideto, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Θυμάτων της Ατομικής Βόμβας της περιφέρειας Εχιμέ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη