google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επαρκή ροή κονδυλίων για τον Βιολογικό που αποκτά και φωτοβολταικά!

Επαρκή ροή κονδυλίων για τον Βιολογικό που αποκτά και φωτοβολταικά!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την θετική πορεία του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης έκανε στο τελευταίο Δ.Σ. ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος εξήγησε ότι 'ολοκληρώνονται τα δίκτυα προσαγωγής και απαγωγής τα οποία συνδέονται με τον Βιολογικό καθαρισμό και διέρχονται από 3 αγροτεμάχια μετά από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες τους' για να προσθέσει ότι 'το μόνο που εκκρεμεί είναι να προβεί ο Δήμος σε απαλλοτριώσεις των οικοπέδων προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις διαδικασία'.
Στη συνέχεια σχετικά με το θέμα του αντλιοστασίου εξήγησε ότι θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η συμπληρωματική σύμβαση για την κατασκευή τσιμεντοπασσάλων αντιστήριξης του βράχου και του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης κατασκευάζονται οι ειδικοί ηλεκτρικοί πίνακες μεσης τάσης απο εξειδεικευμένες εταιρίες καθώς έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση με την ΔΕΗ για σύνδεση της μέσης τάσης στις εγκαταστάσεις.
ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Κι επειδή ακούμε για πράσινη ανάπτυξη ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να τοποθετηθούν φωτοβολταικοί καθρέπτες στις ταράτσες των κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικής ισχύος 120KW προκειμένου να εξοικονομηθεί το κόστος της ενέργειας που απαιτείται για την λειτουργία των εγκαταστάσεων. Αλλά προχώρησε ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, διότι το οικονομικό όφελος που θα εισπράττει ο Δήμος θα είναι ίσο με 600 κιλοβατώρες μέσης τάσης ώστε να αποκομίζει και κέρδος απο την συνολική παραγόμενη ενέργεια. Μάλιστα το έργο μπορεί να αδειοδοτηθεί ως το τέλος του έτους για σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Καταληκτικά σχετικά με την ροή χρηματοδότησης επανέλαβε ότι είναι εξασφαλισμένη αποτελώντας γέφυρα απο το Γ Κ.Π.Σ. στο ΕΣΠΑ και έχουν εξασφαλιστεί τα υπολοιπα 4 εκ. Ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη