google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πολεοδομικές μελέτες, δημοπρατήσεις και λύση για το γεφύρι Βρυσών απασχόλησαν το Δ.Σ. Κυπαρισσίας

Πολεοδομικές μελέτες, δημοπρατήσεις και λύση για το γεφύρι Βρυσών απασχόλησαν το Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΤΗΝ τελευταία του συνεδρίαση πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου πραγματοποίησε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας με αρκετές ειδήσεις και αποφάσεις οι περισσότερες απο τις οποίες πέρασαν ομόφωνα. Αρχικά για την τροποποίηση του Προυπολογισμού αποφασίστηκε η τροποποίηση σημαντικού αριθμού έργων όπως η ενίσχυση τεχνικού συμβούλου για τον Βιολογικό καθαρισμό, απολογισμός έργων αρχαιολογικής υπηρεσίας για τον αγωγό επεξεργασίας λυμάτων, προμήθεια διαφημιστικού εντύπου, εργασίες στεγανοποίησης Κλειστού Γυμναστηρίου, ασφαλτοστρώσεις , διανοίξεις δρόμων και επισκευές στην πλατεία του Δ..Δ Σπηλιάς.
Εξελίξεις όμως σημειώθηκαν και για το κατολισθέν γεφύρι στο Δ.Δ. Βρυσών όπου υπεβλήθη πρόταση στην ΤΥΔΚ Μεσσηνίας η οποία προέβη σε αυτοψία και μετρήσεις εγκρίνοντας σε αρχικό στάδιο την υλοποίηση μελέτης ύψους 12.000 ευρώ για την κατασκευή τοιχίων στις υποδομή του γεφυριού, έργο το οποίο θα γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις σε ένα μήνα΄.
Για το 2ο θέμα εγκρίθηκε η ανάρτηση της Πολεοδομικής μελέτης υπόλοιπου ΠΕ3 Κυπαρισσίας που αφορά το υπολοιπο κομμάτι που έχει προταθεί απο το Δήμο, ενώ διάλογος έγινε σχετικά με την οριοθέτηση οικοδομικών γραμμών στη περιοχη επέκτασης 78 για το 3ο θέμα.
Σχετικά με αυτό το θέμα ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια τοπογράφησης της συγκεκριμένης περιοχής χωρίς να υποβληθούν τίτλοι ιδιοκτησίας και επειδή ο Δήμος απαιτεί διαφάνεια προτίθεται να προβεί σε ανάρτηση της υπάρχουσας κατάστασης για ενημέρωση των ιδιοκτητών και οικοπεδούχων σε συνεργασία με τον μελετητή που ανέλαβε την Π.Ε.1.
Ο κ. Σωτ. Γιαννόπουλος εξέφραση την άποψη ότι η διατύπωση δεν ήταν σωστή και πρέπει να γίνει η έγκριση ανάρτησης με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, ενώ ο Γιώργος Γκότσης ως μηχανικός συμπλήρωσε ότι ο Δήμος πρέπει να ανοίξει δρόμους αλλά να προηγηθεί πράξη καθορισμού οικοδομικών γραμμών απο την Πολεοδομία. Τελικά αποφασίστηκε το θέμα να αναβληθεί και να έρθει με νέα διατύπωση για ανάρτηση με την νέα βελτιωμένη αποτύπωση.
ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Εξελίξεις είχαμε για το θέμα που αφορούσει τις 'Εργασίες επίχωσης και ασφαλτόστρωσης σε καθιζήσεις αγωγών ομβρίων σε οδούς του Δήμου Κυπαρισσίας που κατασκευάστηκαν στα πλαίσια της εργολαβίας Δίκτυο ομβρίων Δήμου Κυπαρισσίας'.
Οπως εξήγησε ο Δήμαρχος της πόλης μετά απο συννενόηση με την Περιφέρεια και στην αρμόδια υπηρεσία της ΤΥΔΚ προτάθηκε και εκφράστηκε θετικά η υλοποίηση μιας συνολικής μελέτης ύψους 120.000 η οποία θα καλύψει το πρόβλημα που υφίσταται οι δημότες. Το έργο μετά απο την άμεση σύνταξη της μελέτης μαζί με τα ασφαλτικά μπορει να υλοποιηθεί με την διαιδκασία του Κατεπείγοντος και με βάση το νόμο να γίνει απευθείας ανάθεση μετά από πρόσκληση εργοληπτικών εταριείων. Ουσιαστικά το Σώμα ήταν θετικό στην παραπάνω απόφαση με την προοπτική να καλυφθούν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εκτέλεση των εργασιών στους οδικούς άξονες της πόλης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη