google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οργάνωση και συννενόηση τα βασικά μηνύματα απο την 4η Γιορτή Καρπουζιού

Οργάνωση και συννενόηση τα βασικά μηνύματα απο την 4η Γιορτή Καρπουζιού

ΜΕ τα βλέμματα στραμμένα στο μέλλον ήταν και φέτος η 4η Γιορτή Καρπουζιού που διεξήχθη στα Φιλιατρά παρουσία πολιτικών παραγόντων, παραγωγών και φορέων της Τριφυλίας στο εναρκτήριο λάκτισμα που σηματοδοτεί την μεγάλη γιορτή για το πιο πρώιμο καρπούζι της Ευρώπης αλλά και με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που εξέφρασε ο εκπρόσωπος των παραγωγών καρπουζιού κ. Γιάννης Καλλιάνης εστιάζοντας στην ασφάλεια διακίνησης και εμπορίας του προιόντος απο επιτήδειους μοε πλοκάκια απαιτώντας να αντιμετωπιστεί απο τους αγρότες η αδιαφορία και η ανυπαρξία ενδιαφέροντος πολλές φορές απο την Πολιτεία χωρίς να αποποιούνται ωστόσο τις ευθύνες τους, ενώ εξήγησε ότι το Χρηματιστήριο του καρπουζιούαποτελεί το μέλλον για τις επόμενες γενιές. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι ομιλίες εκπροσώπων Ομάδων παραγωγών απο την Ιταλία και την Ισπανία για πρώτη φορά οι οποίο ανέλυσαν το μοντέλο διαχείρισης του προιόντος στην χώρα τους, τις διατροφικές συνήθειες, την γεωργική πρακτική που ακολουθείται αποδίδοντας έμφαση στον τελικό καταναλωτή και τις αγορές που αποτελούν τους τελικούς αποδέκτες.

Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι "πάντα κάθε χρόνο λέμε ότι ένας τόπος ευλογημένος απο αυτός της περιοχής μας δεν απαιτεί μόνο προσπάθεια εκ μέρους αυτών που καθημερινά αγωνίζονται με τη γη, απαιτεί και κάποιους ανθρώπους που έχουν οράματα και καθοδηγούν και συγκροτούν μια ομάδα υποστήριξης αλλά και προβολής για τη διάθεση των προιόντων της περιοχής" για να εξηγήσει ότι "αυτό επιτυγχάνεται με το καλύτερο τρόπο απο την επιτροπή οργάνωσης της Γιορτής Καρπουζιού, που αξίζουν συγχαρητήρια καθώς αυτό που συζητάμε επιστημονικά και θεωρητικά το κάνετε πράξη, ιδίως όταν λέμε να οργανωθούμε, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, να πάμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε συνθήκες συννενόησης και συνεργασίας αλλά όμως δύσκολα και σχεδόν σπάνια επιτυγχάνεται". Υπενθύμισε ότι "αυτή η γιορτή αποτελεί την καλύτερη απόειξη ότι ο Ελληνας αγρότης ότι ξέρει να προσαρμόζεται και να βελτιώνει την δουλειά του, υποστηριζόμενος απο τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή...." για να καταλήξει ότι ο θεσμός θα παραμείνει και θα επιτυγχάνει τον σκοπό του.
Την έναρξη των εκδηλώσεων παρακολούθησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρης Δράκος, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας κα Αντωνία Μπούζα ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, οι Δήμαρχοι Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνα Γιάννης Φλιντίσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κος Γεωργιόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κος Πάνος Μπόζος ο γεωπόνος της διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας κος Αντώνης Παρασκευόπουλος εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και πλήθος κόσμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη