google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 'Η Μεσσηνία είμαστε Εμείς' με Ημερίδα στην Κυπαρισσία

'Η Μεσσηνία είμαστε Εμείς' με Ημερίδα στην Κυπαρισσία

ΜΕ το σύνθημα 'η Μεσσηνία είμαστε εμείς' και με στόχο την προώθηση του τουριστικού προιόντος της Δυτικής Μεσσηνίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για τον Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, στην Κυπαρισσία. Η κατάθεση λόγων, εμπειριών και σχεδίων για το μέλλον της Μεσσηνία εκφράστηκαν απο τους ομιλητές ενώ δεν απουσίασαν απο το πάνελ και πολλές αλήθειες για το ξεπερασμένο τουριστικό μοντέλο που προωθείται στην χώρα μας.!
Στην προσφώνησή της η δραστήρια πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας κ. Γεωργία Χριστοδούλου έδωσε έμφαση στην καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης, ενώ η Πρόεδρος της ΝΕΠΤ κ. Αντωνία Μπούζα τόνισε ότι "έχουμε στρατηγική για την αειφορία αναδεικνύοντας το ανθρωπογενές περιβάλλον με την συμμετοχή του ντόπιου δυναμικού" για να προσθέσει ότι "η Μεσσηνία είμαστε εμείς, αποτελεί στοχευμένη βάση της τουριστικής συνείδησης απο την στιγμή που ο τουρισμός για εμάς είναι παράδοση και λόγω της Παγκόσμιας ημέρας Ποιίησης ερχόμαστε κοντά στη φύση με τον Εθελοντισμό να είναι το πάν" καταλήγοντας ότι πέρα απο φορείς και αρχές χρειάζεται η ενίσχυση της Πολιτείας.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης υπενθύμισε ότι "η ημερίδα έρχεται να φέρει νέα πνοή μέσα στην Άνοιξη, να φέρουμε σύχρονες κατευθύνσεις και έχουμε την θέληση να αποδώσουμε την πνοή που απαιτεί ο τόπος" για να επιβεβαιώσει οτι η βαρία βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός. Ο Δήμαρχος και οικοδεσπότης προέβη σε αναφορά στις ομορφιές του τόπου μας απο την Νέδα ως τα ανάκτορα του Νέστορος αλλά και την βαριά ιστορικότητα του τόπου μας θεωρώντας ότι το τουριστικό προιόν είναι ισχυρό. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ' η Ημερίδα είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί για να δούμε κατάματα την αλήθεια και είναι γεγονός ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτηματά μας για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και για αυτό χρειαζόμαστε την συμμετοχή όλγων και των επαγγελματιών του χώρου να αγκαλιάσουν τα τοπικά προιόντα και να τα προωθήσουν στα καταστήματά τους ως το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης'.

Ο Δημήτρης Κουσελάς ξεκίνησε το χαιρετισμό του λέγοντας ότι "ίσως αποτελεί οξύμωρο να συζητάμε κάτω απο την οικονομική κρίση για τομές και ανάπτυξη που θέλουμε αλλά είναι αλήθεια ότι επιζητούμε τη Μεσσηνία του πολιτισμού, της γευσιγνωσίας, της ποιότητας άρα και την ανάδειξη του Πολυθεματικού τουρισμού" εξηγώντας ότι "η επένδυση της ΠΟΤΑ λαμβάνει σάρκα και οστά και αποτελεί το όπλο για προβολή του τόπου μας". Προέβη σε αναφορά για την παράδοση μέρος του Εθνικού δρόμου προς Μεγαλόπολη πριν την Μ. Εβδομάδα και το τμήμα Παραδέισια- Τσακώνα ως τις αρχές του νέου έτους ζητώντας τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου θεματικού τουρισμού στο Νομό μας.

Ο Νομάρχης και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δράκος υπενθύμισε ότι "τουρισμός είναι πνεύμα, ψυχή, καρδιά και μπορεί να είναι καλή η Τ.Α. και οι πολιτικοί ταγοί μαζί με τις επενδύσεις, αλλά χρειάζονται οι επιχειρηματίες, χρειάζεται ο λαός μας να είναι συμμέτοχος σε όλα". Συμπλήρωσε ότι 'η Μεσσηνία είμαστε εμείς απο το πρώτο ως τον τελευταίο ποίτη και θεωρούμε ότι απαιτεί γνώση, βαθιά ανάλυση αλλά και αλλαγή νοοτροπίας πάνω απο όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα" λέγοντας ότι η Ν.Α δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα για το επόμενο ποιοτικό άλμα του τόπου μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη