google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ημερίδα για το μέλλον της Καλαθοσφαίρισης με αφορμή το Τουρνουά 3Χ3

Ημερίδα για το μέλλον της Καλαθοσφαίρισης με αφορμή το Τουρνουά 3Χ3

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ διοργανώνεται στην Κυπαρισσία με αφορμή το Τουρνουά 3Χ3 στη κεντρική Πλατεία της πόλης και την συμβολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της τοπικής ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, του Δήμου και της Αθλητικής Ενωσης Δίωνας που πρωτοπορεί σε τέτοιες εκδηλώσεις.
ΜΙΑ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του ΤΕΕ Κυπαρισσίας με αφορμή του τουρνουά Μπασκετ 3Χ3 που διοργανώνεται το διήμερο στην κεντρική πλατεία της πόλης απο την Ε.Ο.Κ. τον Δήμο, την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και το Σύλλογο Δίωνας. Η ημερίδα είχε σαν θέμα της τον Αθλητισμό με παρόν και μέλλον και η Καλαθοσφαίριση στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα της ημερίδας παρουσία πλήθος κόσμου είχε:
7.30 μ.μ.: την Εναρξη ημερίδας από τον Γιάννη Κουτραφούρη που ανέπτυξε σε ένα σύντομο χαιρετισμό του την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για αναβάθμιση του Ελληνικού μπάσκετ
Ακολούθησαν οι Χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτη, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΑΜ Παναγιώτη Τσιμόγιαννη και την πρόεδρο του Δίωνα Κυπαρισσίας Σοφία Πανοπούλου.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Κώστας Πολίτης ανέλυσε το θέμα «Δομή και στόχοι του αναπτυξιακού προγράμματος» με αφορμή τις δράσεις που υλοποιούνται στην χώρα μας αλλά και σε κάθε πόλη και γιετονία.. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσίασε το θέμα «Ενα όμορφο ταξίδι στο χρόνο με παρέα μια μπάλα του μπάσκετ» από τον επί σειρά ετών αρχηγό της εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού Φραγκίσκο Αλβέρτη ο οποίος έχει και ρίζες απο την περιοχή μας δηλώνοντας θαυμαστής του τόπου μας και παρέχοντας συμβουλές προς τους νέους αθλητές. Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Fiba και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κώστας Παρίσης που ανέπτυξε το θέμα «Ντόπινγκ, απαξίωση ιδεών ή καταξίωση αθλητών;» αναλύοντας τις μεθόδους πρόληψης αλλά και τις αποφάσεις των διεθνών αθλητικών οργανισμών για την καταπολέμηση του ντοπαρίσματος.
Την ημερίδα ολοκκλήρωσε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα «Αθλητισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση" ο οποίος ανέλυσε τις 3 δομές στήριξης του αθλητισμού όπως είναι ο Δήμος, οι Αθλητικοί σύλλογοι και η εκπαιδευτική κοινότητα κάνοντας αναλυτική αναφορά σε κάθε θεσμό που πρέπει να συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη