google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συλλογική αντιμετώπιση για την παραβατικότητα στην πόλη

Συλλογική αντιμετώπιση για την παραβατικότητα στην πόλη

Θέση για το θέμα των αυξημένων κρουσμάτων κλοπών στην πόλη μας πήρε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος της πόλης. Μιλώντας ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι 'κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση στη πόλη που είναι αναμενόμενη. Και λέμε αναμενόμενη γιατί γνωρίζουμε ότι όταν κάποιος πεινάει κάνει παραβάσεις, ωστόσο σαν συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να κάνουμε κινήσεις στα πλαίσια της νομιμότητας και με σεβασμό την προσωπικότητα του ατόμου πάντα' για να προσθέσει ότι 'άλλο πράγμα λοιπόν είναι η προστασία των βασικών ελευθεριών του πολίτη και άλλο θέμα η παραβατικότητα Όταν αποδεχόμαστε μια κατάσταση με παραβατική συμπεριφορά, φοβάμαι ότι αυτά τα κρούσματα θα αυξηθούν και θα γίνουν πιο σοβαρά πέρα από την επαιτεία και τις μικροπαράνομες πράξεις'.
Υπογράμμισε ότι 'χρειάζεται κεντρική αντιμετώπιση και με την ενεργοποίηση των υπηρεσιών πρώτα κεντρικά και μετά περιφερειακά, οφείλουμε να δρομολογήσουμε λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος που είναι ξεκάθαρο ότι υποκινείται καθαρά από βιοποριστικούς λόγους των αλλοδαπών και μεταναστών'.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμπαζιώτης αναρωτήθηκε αν υπάρχει νομοθεσία και οργανωμένο σχέδιο από τις Αρχές για την εγκατάσταση των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμη κατοικία και εργασία έστω και αν έχουν νόμιμη είσοδο στη χώρα λόγω του ότι ανήκουν στην Ε.Ε.
Απαντώντας στο πρόβλημα των ημερών με τις κλοπές στα καταστήματα είπε ότι ' για τα κρούσματα κλοπών στα μαγαζιά λόγω αυτών των καταστάσεων, αναζητούμε αποτελεσματικότερες λύσεις και πρέπει να δούμε συγκεκριμένες προτάσεις με την συνεργασία και των Δημάρχων γειτονικών Δήμων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Η περιοχή μας θίγεται περισσότερο επειδή ως κατεξοχήν αγροτική περιοχή, συγκεντρώνει κόσμο για προσωρινή εργασία...'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη