google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στο Δ.Σ. εκτός ημερησίας Πάρκινγκ, Βιολογικός και κυκλοφοριακό

Στο Δ.Σ. εκτός ημερησίας Πάρκινγκ, Βιολογικός και κυκλοφοριακό

ΣΤΟ Δ.Σ. Κυπαρισσίας τα θέματα προ ημερησίας διάταξης απασχόλησαν το Σώμα. Αρχικά καταγράφηκε το ερώτημα αν υπάρχει αδειοδότηση από την Πολεοδομία των κτιριακών εγκαταστάσεων του Βιολογικού καθαρισμού. Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος κ. Γ. Σαμπαζιώτης εστιάζοντας αρχικά στην θετική εξέλιξη του μεγάλου έργου πρόσθεσε ότι έχει κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος στην Πολεοδομία και θα συμπληρωθεί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Γκότση τέθηκε θέμα δημιουργίας κόμβου στο δρόμο προς το Κολυμβητήριο το οποίο εγκαινιάζεται σύντομα ενώ το Σώμα απασχόλησε το ζήτημα του ελεύθερου Κάμπινγκ καταλήγοντας ότι θα τηρηθεί η φύλαξη του χώρου στου Μαρτσέλου από τους παράνομους κατασκηνωτές σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Το Δ.Σ. απασχόλησε το θέμα παραπεταμένων πλαστικών θερμοκηπίων κοντά στον παραθαλάσσιο δρόμο από τους αγρότες εξηγώντας ο κ. Δήμαρχος ότι παλιότερα υπήρχε συγκέντρωση αλλά η εταιρεία συλλογής δεν συνέχισε το έργο της και εγκαταλείφθηκαν, προτείνοντας να διενεργηθεί εκστρατεία συλλογής σε συνεργασία με τους παραγωγούς και εξεύρεση χώρου αποθήκευσης προσωρινά. Παράλληλα από συμβούλους σχολιάστηκε το θέμα του κυκλοφοριακού φόρτου της πόλης και η εφαρμογή της σχετικής μελέτης που πρέπει να περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις του Δ.Σ. προς την ΤΥΔΚ ώστε να εφαρμοστούν οι αλλαγές που προτάθηκαν. Σε αυτό το θέμα απαντήθηκε ότι οι παρατηρήσεις και αποφάσεις του Δ.Σ. απο την στιγμή που δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα μπορούν να ενσωματωθούν στη μελέτη αλλά με τροποποίηση που θα υποβάλλει ο ίδιος ο μελετητής του έργου και ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά με τις αλλαγές που προβλέπει το οικείο Δ.Σ.
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΟΣΕ
Τέλος για το Πάρκινγκ του ΟΣΕ η Δημοτική αρχή συνεχίζει της επαφές με την ΓΕΟΣΕ που ως αρμόδιος φορέας θα επικυρώσει την απόφαση παραχώρησης και ακολούθως οι υπεύθυνοι του οργανισμού θα επικυρώσουν την εφαρμογή παραχώρησης του χώρου με το κατάλληλο αντίτιμο που θα καθοριστεί από τον ΟΣΕ. Εξάλλου για πρώτη φορά αποφασίστηκε ότι θα δημιουργηθεί το Γραφείο Αντιπολίτευσης σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού Δ.Σ. το οποίο πιθανόν να είναι έτοιμο πριν το τέλος του καλοκαιριού!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη