google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απαντήσεις Σαμπαζιώτη στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για τις ελλείψεις στο Λιμάνι

Απαντήσεις Σαμπαζιώτη στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για τις ελλείψεις στο Λιμάνι

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για όλους και για όλα έδωσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας ο Δήμαρχος της πόλης σχετικά με το θέμα του λιμανιού και πολλά άλλα θέματα της επικαιρότητας έχοντας ξεκάθαρη θέση σε όλα τα ζητήματα. Σχετικά με το έγγραφο καταγγελία των Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων για το Λιμάνι που διαβάστηκε στην συνεδρίαση και κοινοποιείται σε φορείς και Υπουργεία ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η Δημοτική αρχή θα προβεί σε όχληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις ατέλειες που καταγράφονται" αναλύοντας ζητήματα όπως "στο φωτισμό όπου ο Δήμος προέβη σε προσθήκη φωτιστικών σωμάτων, την απογύμνωση του προσήνεμου μόλου από τη αρχική λιθορριπή και την προσθήκη καινούργιας, το θέμα τοποθέτησης χημικών τουαλετών για το οποίο δεν υπήρξε ενημέρωση σε κανένα φορέα, την πυρασφάλεια με κρουνούς που τοποθετήθηκαν αλλά κατέληξαν ανενεργοί λόγω απουσίας τροφοδοσίας με νερό, το θέμα της γλίστρας πρόσδεσης στο αλιευτικό καταφύγιο και η έκδηλη απουσία φάρου". Ο Δήμος θέτει ως προτεραιότητα την αποστολή διαβιβαστικού στη Δ.Ε.Κ.Ε. με τις παρατηρήσεις του καταγράφοντας τις διαμαρτυρίες των αλιέων και του Δήμου προς την επιβλέπουσα Αρχή μετά την πληροφορία ότι επίκειται να γίνει παραλαβή του έργου και ζητεί να πραγματοποιηθεί αυτοψία από την Δ.Ε.Κ.Ε. ώστε να αποκατασταθούν οι ατέλειες. Όμως ενδιαφέρον επέδειξε και το Σώμα ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έγγραφο του οποίου διαβάστηκε και ουσιαστικά δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει ελέγχους στη Δ.Ε.Κ.Ε. μετά από δημοσιεύματα και τις έγγραφες αναφορές των αλιέων για τρομερές ελλείψεις.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2008
Στο Δ.Σ. τέθηκε το θέμα του απολογισμού του Δήμου μετά από πρόταση του Λογιστηρίου και μάλιστα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ανοικτή για τους δημότες ειδική εκδήλωση το Σεπτέμβριο όπου θα γίνει απολογισμός Δημοτικής Αρχής το 2008 και οι πολίτες θα εκφράσουν την άποψή τους.
Τέθηκε επίσης στο Σώμα το αίτημα του Συλλόγου για τη Προστασία και ανάδειξη της Άνω Πόλης που επιθυμεί να εκφραστεί ως συνδιοργανωτής στο Παζάρι Αντικών στην Παλιά Πόλη ώστε να στηριχθεί ο θεσμός που διεξάγεται για 5η χρονιά και προτάθηκε να δοθεί μια Πανελλαδική καμπάνια για την υποστήριξή του δεδομένου ότι είναι μοναδικό στην Πελοπόννησο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κόρδας εστίασε στη διατήρηση του θεσμού με την συνεργασία όλων των φορέων και την ανάθεση ξεχωριστού αντικειμένου στον καθένα υπό την εποπτεία του Δήμου. Κατά την συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος είναι επικεφαλής και με τα συλλογικά κύτταρα της πόλης μπορεί να συνδιοργανώσει το Παζάρι, ενώ ο κ. Κόρδας υποστήριξε ότι ο θεσμός μπορεί να υλοποιηθεί μόνο από το Δήμο και τον Σύλλογο με την Μ.Κ.Ο. που θέλει να συμμετέχει ενεργά, ενώ στο Δ.Σ. μίλησαν ο κ. Πάνος Αμπατζής και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει συν διοργάνωση με όλους τους φορείς και να διαφυλαχθεί ο θεσμός από όλους.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη