google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παραλαβές μελετών και κατανομή πόρων σε Αθλητισμό και Πολιτισμό

Παραλαβές μελετών και κατανομή πόρων σε Αθλητισμό και Πολιτισμό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις καταγράφηκαν στην τακτική συνεδρίασης του Δ.Σ. για έργα και δράσεις πολιτισμού αλλά και για την παραλαβή σημαντικών μελετών στην περιοχή μας:
Αρχικά εγκρίθηκε η Πρόσκληση για την υποβολή επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του έργου «Αποχετευτικό δίκτυο ΝΔ παραλιακού τμήματος Κυπαρισσίας» που μαζί με το δίκτυο Ομβρίων θα αποτελέσει ένα σημαντικό θεμέλιο για τον Βιολογικό καθαρισμό που εξελίσσεται. Σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό του Δήμου Κυπαρισσίας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια εκτενής αναφορά στην χρήση του 2008 σε ειδική ανοικτή εκδήλωση τον Σεπτέμβριο. Επίσης έγινε η Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης 166.548,16 € για επενδύσεις και λειτουργικές δαπάνες. Το ποσό των 104.000 θα κατανεμηθεί για αναδρομικά υπαλλήλων του Δήμου και 62.000 στο αποθεματικό του Δήμου με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Γιαννόπουλου, Κατσαργύρη, Πετρόπουλου και από τη συμπολίτευση του Γκρίτζαλη.
Στα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκε η Παραλαβή της μελέτης με τίτλο : «Ανάπλαση Πηγής Αι-Λαγούδι» που δημοπρατείται στις 14 Ιουλίου 2009, ενώ δόθηκε παράταση προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης που αφορά την «Αποτύπωση τμήματος σχεδίου πόλεως του Τ.Δ. Φαρακλάδας και καθορισμός οικοδομικών τετραγώνων».
Παράλληλα εγκρίθηκε ομόφωνα απο το Σώμα η Παράταση προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης «Βυθομετρική αποτύπωση ΒΔ του προσήνεμου μόλου του λιμένος Κυπαρισσίας» και η ανάθεση τουριστικής Διαφήμισης στο Messinian Hotel guide. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για Προτάσεις που αφορούν τον καθορισμό τουριστικών περιοχών. Σχετικά με το θέμα αυτό ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι 'σχεδιάζουμε τις τουριστικές ζώνες του Δήμου μέσα από την μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που ετοιμάζουμε'.
Με άλλες αποφάσεις εγκρίθηκε η Χρηματοδότηση Σχολικής Επιτροπής 1ου ΕΠΑΛΕΠΑΣ και 2ου ΣΕΚ Κυπαρισσίας για την δημιουργία νέου Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής και η Γνωμοδότηση επί του απολογισμού Σχολικής Επιτροπής 1ου Νηπ/γείου Κυπαρισσίας έτους 2008, ενώ εξετάστηκαν αιτήματα που αφορούν την πρόσληψη υδρονομέων για την περιοχή μας και τα δημοτικά διαμερίσματα Ακολούθως εξετάστηκαν αιτήματα για επιχορήγηση εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Καλών Τεχνών Κυπαρισσίας, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με ποσό 8.000 ευρώ για τις πλούσιες δραστηριότητές του και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σπηλιάς «ΕΡΜΗΣ». Αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν συνολικά οι πολιτιστικοί σύλλογοι με 20.000 ευρώ με τον όρο συν διοργάνωσης σε τοπικές εορτές. Για τους Αθλητικούς Συλλόγους αποφασίστηκε να κατανεμηθεί ποσό 24.000 για τις φετινές διοργανώσεις και πιο αναλυτικά θα δοθούν 12.000 για τον Α.Ο.Κ., και από 6 στους υπόλοιπους δύο συλλόγους. Τέλος εγκρίθηκε το αίτημα του Συλλόγου «ΓΑΙΑ» για παραχώρηση χώρου στο Λαογραφικό Μουσείο για γραφείο σε μικρή αίθουσα καθώς και η αίτηση του Συλλόγου «Αμφιγένεια» για αναδόμηση εσωτερικού μαντρότοιχου του Δημοτικού χώρου Μουριατάδας, η οποία μετά από συζήτηση εγκρίθηκε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη