google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Greenpeace ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Greenpeace ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

 


 Η 
ανακοίνωση της Greenpeace

Πρόσφατα, με έκπληξη και ανησυχία ενημερωθήκαμε για την παρουσία ερευνητικού σκάφους που διεξάγει σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σε σημεία εντός της περιοχής “οικόπεδο 10”, που έχει παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ για εκμετάλλευση. Σήμερα αποστείλαμε επιστολή από κοινού με το WWF Ελλάς στην εταιρεία καλώντας τη να μας ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή, με δεδομένο ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε ένα τόσο εύθραυστο οικοσύστημα, που προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα από το 2018.

20 Ιανουαρίου 2022

Προς
κ. Ανδρέα Σιάμισιη, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΠΕ

Κοινοποίηση
κ. Φοίβο Συμεωνίδη, Διευθυντή Γεωτρήσεων & Παραγωγής ΕΛΠΕ
κα. Γεωργιάννα Πετρολιά, Διευθύντρια Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ΕΛΠΕ

Αγαπητέ κ. Σιάμισιη,

Η ταχεία και σωστά σχεδιασμένη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της ανθρωπότητας, καθώς τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για την αποτροπή μιας ανεξέλεγκτης κλιματικής κρίσης. Με βάση πάντα τα πορίσματα της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η επιστήμη είναι αδιαμφισβήτητη: η εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων άνθρακα, πετρελαίου και ορυκτού αερίου πρέπει να σταματήσει, ώστε να είναι δυνατή η συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας εντός του ασφαλούς ορίου του 1,5oC.

ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: http://kyparissialive.blogspot.com/2022/01/greenpeace-wwf.html?m=1 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη