google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ τμήματα σε ευρωεκλογές – περιφερειακές και αλλού για δημοτικές – κοινοτικές!

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ τμήματα σε ευρωεκλογές – περιφερειακές και αλλού για δημοτικές – κοινοτικές!

Στα 870 τα εκλογικά τμήματα φέτος στη Μεσσηνία Κάθε ρεκόρ θα σπάσουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν το Μάιο στη Μεσσηνία. Με την απόφαση που υπογράφηκε προχθές από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ορίσθηκαν ότι στη Μεσσηνία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις 26 Μαΐου και τις επαναληπτικές στις 2 Ιουνίου, θα λειτουργήσουν 870 εκλογικά τμήματα. Μία από τις ιδιαιτερότητες αυτή τη φορά είναι ότι τα εκλογικά τμήματα με μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων θα χωρίζονται σε Α΄ και Β΄ και σε κάθε ένα θα υπάρχουν δύο κάλπες. Στο Α΄ θα εγκατασταθούν οι κάλπες που θα αφορούν στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές και στο Β΄ οι κάλπες που θα αφορούν στις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές. Όπου ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι μικρός, θα λειτουργεί ενιαίο εκλογικό τμήμα με 4 κάλπες. Φέτος, δε, για πρώτη φορά ψηφίζουν και όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Ανά Δήμο Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε κάθε Δήμο της Μεσσηνίας είναι:
 -Δήμος Καλαμάτας 273 -Δήμος Δυτικής Μάνης 46 -Δήμος Μεσσήνης 162 -Δήμος Οιχαλίας 98 -Δήμος Τριφυλίας 151 -Δήμος Πύλου Νέστορος 140. Για να δει κάποιος πού ψηφίζει μπορεί να επισκέπτεται τη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εξαιρούνται οι κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ισχύσει η «απλή αναλογική», ενώ επανέρχεται η τετραετής διάρκεια στη θητεία Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, αντί της πενταετίας που επιχείρησε ο «Καλλικράτης».
Κλείνουν τα δικαστήρια 
Λόγω των εκλογών οι εργασίες των δικαστηρίων θα ανασταλούν από τις 22 Μαΐου έως και 31 Μαΐου. Στην περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε περιφέρεια Πρωτοδικείου, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και 5 Ιουνίου. Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τις 22 Μαΐου και δε θα περατωθούν την ίδια μέρα, συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου. Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια πλειστηριασμών, δε γίνονται την προηγουμένη και την επομένη Τετάρτη της ημέρας των εκλογών. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για επαναληπτικές εκλογές και μόνο για τις Περιφέρειες που διεξάγονται τέτοιες. Τέλος, οι εργασίες των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλονται από τις 24 έως και τις 28 Μαΐου και, σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, από την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου. Συνδυασμοί Μετά την κατάθεση από τους υποψηφίους των συνδυασμών τους, το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου θα γίνει από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας η ανακήρυξη των συνδυασμών που τελικά θα είναι υποψήφιοι, αφού ελεγχθεί πως πληρούν τις προϋποθέσεις. Μετά, έως το Σάββατο 18 Μαΐου, μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου, ενώ έως την Παρασκευή 24 Μαΐου μπορεί να δηλωθεί αντικαταστάτης παραιτηθέντος ή αποβιώσαντος υποψηφίου. tharros

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη