Σας έκλεψαν το κινητό; Τι να κάνετε για να το ασφαλίσετε

Όποιος από εμάς χρησιμοποιεί smartphone ζει με αυτό τον εφιάλτη: την κλοπή της συσκευής του, η οποία, πλέον, περιέχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του, από mail και φωτογραφίες, μέχρι ειδικές εφαρμογές για τράπεζες και άλλα.
Δυστυχώς, η κλοπή του κινητού είναι μια όχι και τόσο ασυνήθιστη κατάσταση, ωστόσο, υπάρχουν διάφορα μέτρα τα οποία μπορούμε να λάβουμε για να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.
1. Ασφαλίστε το κινητό: κλειδώστε την οθόνη με κωδικό, δακτυλικό αποτύπωμα ή ακόμα και αναγνώριση προσώπου. Αν έχετε τη δυνατότητα, κλειδώστε ακόμα και το «φόρτωμα» του λειτουργικού όταν ανοίγετε το τηλέφωνο.
2. Ενεργοποιήστε την εφαρμογή ανεύρεσης: στο Android η Google έχει συμπεριλάβει τη λειτουργία «Find My Device» την οποία θα βρείτε στις ρυθμίσεις, στην Ασφάλεια, και που πρέπει να ενεργοποιήσετε, μαζί με την Τοποθεσία.
find
3. Ενεργοποιήστε το εκ του μακρόθεν κλείδωμα: αν σας κλέψουν το κινητό, μπαίνετε άμεσα στο site android.com/find δίνετε τον λογαριασμό σας στο Gmail και η εφαρμογή αρχίζει να ψάχνει τη συσκευή σας και αν τη βρει μπορείτε να την κλειδώσετε ή και να διαγράψετε τα πάντα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια