google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κύκλωμα διακίνησης προιόντων «μαϊμού» μέσω Facebook και θύματα 70.000 καταναλωτές

Κύκλωμα διακίνησης προιόντων «μαϊμού» μέσω Facebook και θύματα 70.000 καταναλωτές

Έσοδα άνω των 5 εκ. ευρώ διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ από τις πωλήσεις των παραποιημένων προϊόντων. Nέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας προιόντων «μαϊμού» τα οποία διαφημίζονταν στο Facebook και διακινούνταν μέσω ταχυμεταφορών, κατάφερε το ΣΔΟΕ. Πάνω από 70.000 καταναλωτές έπεσαν θύματα του κυκλώματος, ο τζίρος του οποίου, από τις πωλήσεις των παραποιημένων προϊόντων, αγγίζει τα 5,5 εκατ ευρώ. Συγκεκριμένα, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από ενδελεχή έρευνα, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους στις εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, καθώς και έρευνες σε γραφεία εμπλεκομένων προσώπων. Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν στην αποκάλυψη παράνομης δραστηριότητας κυκλωμάτων εμπορίας παραποιημένων – απομιμητικών προϊόντων, τα οποία δρούσαν με λήψη παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διανομή των προϊόντων μέσω επιχειρήσεων ταχυμεταφορών. Στο ένα κύκλωμα διαπιστώθηκε ότι συμμετέχει ενεργά πλήθος προσώπων, τόσο παρένθετων όσο και υποκρυπτόμενων, τα οποία ταυτοποιούνται σταδιακά από το ΣΔΟΕ, αναφέρεται στη σχετική του ανακοίνωση.
 Από την έρευνα προέκυψε ότι τα εμπλεκόμενα μέλη του κυκλώματος σχετίζονταν με δεκάδες λογαριασμούς (προφίλ) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), όπου αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες με φωτογραφίες, πώλησης επώνυμων προϊόντων σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, ενώ στους αγοραστές που πραγματοποιούσαν τις παραγγελίες, απέστελλαν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, απομιμήσεις των προϊόντων (κυρίως υποδημάτων και δευτερευόντως ενδυμάτων) η πληρωμή των οποίων γινόταν με αντικαταβολή κατά την παραλαβή τους. Οι επιχειρήσεις που φέρονται να εμπλέκονται στα κυκλώματα, υπέβαλλαν πλασματικές περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α., με σκοπό την παραπλάνηση των φορολογικών αρχών, αποκρύπτοντας την πραγματική τους συναλλακτική δραστηριότητα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη